PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_sv_petar0.jpg

OBJAVLJENO

  • 17.05.2014.

AUTOR

  • A. Matana / Andrija Martić

PREGLEDANO

  • 3449 puta

PODIJELI

KMNL Dubrovačke biskupije: Pobjednik župa sv. Petra Boninovo

Malonogometna ekipa Župe sv. Petra Boninovo pobijedila je na završnom natjecanju Katoličke malonogometne lige u Dubrovačkoj biskupiji i predstavljat će Dubrovačku biskupiju na završnici KMNL-a koja će se ove godine održati od 29. svibnja do 1. lipnja u Porečko-pulskoj biskupiji.
Biskupijska završnica odigrana je u subotu, 17. svibnja na igralištu Učeničkog doma Paola di Rosa, a u njoj je sudjelovalo pet ekipa: predstavnici Korčulanskog dekanata župa Sv. Marka iz Korčule, predstavnici stonskog dekanata župa Sv. Vlaha iz Stona, iz Konavoskog dekanata župa sv. Nikole iz Čilipa, te predstavnici gradskog dekanata iz župa Sv. Križ iz Gruža i Sv. Petra s Boninova.
Drugo mjesto osvojila je ekipa sv. Nikole iz Čilipa, treće ekipa sv. Križa iz Gruža, četvrto župa sv. Vlaha iz Stona i peto župa Sv. Marka iz Korčule.
Najboljim igračem proglašen je Marko Dadić iz župe sv. Petra, najboljim golmanom proglašen je Ivo Krilanović iz župe sv. Nikole, dok je nagradu za fair-play igru osvojila ekipa Korčulana iz župe sv. Marka.
Pehare i zahvalnice natjecateljima uručili su kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan, predstavnik Grada Dubrovnika Miho Katičić te dožupan dubrovačko-neretvanski Davor Obuljen.

Finalna utakmica: Župa sv. Petar – Župa sv. Nikola 1:0
Jako zanimljiva i napeta utakmica, dostojna finala ovogodišnje Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije. Osim igrača i voditelja momčadi i oba župnika su u pojedinim trenucima osim navijanjem pokušali i aktivnim sudjelovanje pomoći svojim ekipama. Sve je bilo više nego fer i korektno, i to ne samo kod finalista, jer svi sudionici su bili na nivou ponašanja i katoličkog duha.

Utakmicu je odlučio jedan od nekoliko odličnih individualnih poteza Mara Kalauza koji je nakon driblinga odlično pred golom pronašao Kristijana Grkeša koji je zabio jedini gol ovogodišnjeg finala. Inače se ekipa Župa sv. Petra ove godine odlikovala odličnom igrom u obrani, a posebice u finalu za što je najzaslužniji i kasnije proglašeni najbolji igrač završnice Marko Dadić.

Osim četiri utakmice u skupinama, te utakmice za treće mjesto i finala igrala se i revijalna utakmica. Zanimljivost je da su čak 4 od 6 utakmica završene neriješeno - 3 puta su penali odlučivali, a četvrti put nisu bili potrebni jer je Župa sv. Nikole i sa bodom bila ispred Župe sv. Križa i izborio odlazak u finale.

U završnici KMNL-a u Porečko – pulskoj biskupiji sudjelovat će ukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija. Zastupljene će biti: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija, iz koje će doći i prošlogodišnji pobjednici završnice, Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija kao domaćin s dvije ekipe, Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija koja ove godine sudjeluje prvi put, te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici fair-play nagrade.

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!