PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/images3147.jpg

OBJAVLJENO

  • 22.10.2015.

AUTORI

  • Ana Zupčić i Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 4227 puta

PODIJELI

Budite pohlepni za bogatstvom!

Rodila se. Zove se Sara. Ima samo četiri dana. I nešto više od tri kilograma. Pogađate, riječ je o ponosnim roditeljima koji imaju sreću da pišu kolumnu, pa osim običnog obznanjivanja radosne vijesti rodbini, prijateljima i svima ostalima preko fejsa (nego kako drugačije) mogu to učiniti i preko kolumne. :) Ali, ovo nije kolumna o Sari. Niti njezinim roditeljima. Sara je samo poticaj. Čovjek kad vidi tako maleno dijete, podsjeti se kako je tako malo toga bitno. I da mu to bitno nekako izmakne pred navalom nebitnoga.

Ajmo probati drugačije. Dok pišemo ove retke, nemojte misliti da govorimo ovo samo vama koji čitate. Dapače, govorimo prvenstveno sebi. A tek onda i vama. Probajmo svakog dana prihvaćati taj dar: vrijeme provedeno s drugim osobama. Znamo, u moru obveza i aktivnosti to je tako teško. I uz sav trud, veoma je teško. Ali ne i nemoguće. Nađite vremena za voljene, trunku više vremena. „Oduzmite“ si danas 20-ak minuta od fejsa, od čitanja najnovijih vijesti na portalima, pa i od posjete stranci mladi-dbk, uključujući i ove kolumne. I darujte si dar da tih 20-ak minuta darujete voljenima pored sebe. Obogatit ćete se, i to neizmjerno. I nemojte stati na tome danas. Neka bude i sutra. I dan poslije sutra.

Ima ona fora koja kruži internetom: „Sinoć mi je krepao Internet, pa sam se družio s obitelji. Fini neki ljudi…“ Ne mora nam valjda nestati internet da nađemo vrijeme za voljene. Probajmo ga naći i bez krepanog interneta.

Dosta našeg pisanja za danas, dosta vašeg čitanja. Izgasi laptop, stavi mobitel po strani, i daruj si vrijeme za druge. Obogati se. Budi „pohlepan“ za tim bogatstvom. Suvremeni čovjek teži bogatstvu. Budi „in“, pa teži i ti, samo bogatstvu na drugačiji način. Koje se ne može izraziti brojkama. Idemo i mi biti bogati, Sara se „javlja“, a i njezin stariji brat je tu. Nudi nam se vrijeme s njima, idemo Bogu dopustiti da nas klepi s ove dvije zlatne poluge.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!