PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/969735_364979033624970_211131324_an.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.03.2014.

AUTOR

  • Maria Čokljat (22 god.)

PREGLEDANO

  • 2473 puta

PODIJELI

Maria: Ponosna sam što se u Gradu među mladima nešto probudilo

Zovem se Maria Čokljat, završila sam medicinsku školu i trenutno radim kao medicinska sestra u OB Dubrovnik. Jako sam sretna što radim posao koji volim i koji me ispunjava. Dolazim iz župe sv. Spasitelj Mokošica. Sa susretima mladih sam upoznata već dugo. Sudjelovala sam na susretu u Varaždinu 2008 godine. Tada sam na susret mladih išla samo da bih putovala i družila se. Sada kada sam nešto starija i već zrelija na susrete gledam puno drugačije, to je puno više od samog putovanja. Na njima se osjeti potpuna radost i zajedništvo u Kristu koje čovjek nosi sa sobom dok je živ. 
Na početku nisam spomenula da sam i animator svoje biskupije. Naime, jednog dana sam pozvana od strane svog prijatelja Ivice da sudjelujem s njim u školi animatora koja će se odvijati četiri vikenda kroz godinu u našem gradu. Ja sam to prihvatila premda nisam znala što točno će mi ta škola donijeti. Uvijek sam voljela druženja i zajednice mladih pa me privuklo, i iz razloga što sam najviše sebe htjela malo upotpuniti u vjeri jer moji prijatelji s kojima sam se družila nikad nisu bili zainteresirani za takve stvari, pa se moja vjera svela samo na molitvu i nedjeljnu misu. Osjećala sam da je to premalo od mene.
Kroz tu školu sam stvarno ''narasla'' u svojoj vjeri,a i upoznala predivne ljude koji su mi danas druga braća i sestre. 
Kad je formacija animatora završila shvatila sam da tu nije kraj, i da smo dobili ulogu da sva ta stečena znanja, iskustva i radost prenosimo na naše društvo i mlade..
Ponosni smo što se nakon te formacije u našem gradu među mladima nešto probudilo što nam svjedoči i SHKM u travnju ove godine, kao i veliki broj prijavljenih volontera za taj susret od kojega očekujemo samo najbolje!!
U svakom slučaju škola animatora je moje jedno predivno iskustvo koje bih htjela da svi moji prijatelji i mladi osjete. Radujem se ovom velikom susretu i ponosna sam što sam dio cijele organizacije i naravno pozivam sve mlade da budu dio nas! 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!