PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/10342719_750411961656589_1885179992_nh.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.05.2014.

AUTOR

  • Ante Lalić

PREGLEDANO

  • 1942 puta

PODIJELI

Ante: Sve što je lijepo kratko traje, pa tako i ovaj Susret!

Susret hrvatske katoličke mladeži održan je 26. travnja i 27.travnja u najboljem smislu kako su organizatori osmisli. Organizacija susreta bila je u rukama biskupije koja je svoj posao predala volonterima i animatorima Dubrovačke biskupije. Volonteri za autobus u svojim rukama su imali veliki zadatak koji je bio zahtjevan, ali svojim su trudom odradili taj zadatak na najbolji mogući način. Nije bilo lako animirati i skrenuti pozornost 50 mladih na sebe ali oni su i to uspjeli i prirasli k srcima mladih iz autobusa kojeg su vodili. Volonteri za promet su imali vrlo težak posao pred sobom u kojem je policija pomagala sa svih strana. Ministranti i redari za pričest svoj posao su prihvatili bez problema i promišljanja gdje su im don Alen Keri i don Ivica Pervan dali sve upute. Volonteri po dvoranama imali su iza sebe još jednu tko zna koju po redu neprospavanu noć. 
U Gružu tijekom misnog slavlja predan je križ gradu heroju Vukovaru gdje ce biti održan idući Susret hrvatske katoličke mladeži. Nakon misnog slavlja u Gružu mladi su smješteni po obiteljima diljem biskupije gdje ih je dočekao topao dom i večera. Nakon večere dio mladih se odlučilo ipak ostati u kući a bilo je ipak više onih raspoloženih za zabavu. Za mlade su po dekanatima bili organizirani zabavni programi, a mora se izdvojiti zabavni program na Stradunu gdje su mladi skupa dočekali dan u kojem je Ivan Pavao II. proglašen svetim. Mladi na Stradunu obilježili su taj događaj puštanjem balona u zrak. 
27.travnja mladi su imali misu i druženje po župama gdje su bili smješteni. Nakon ručka po obiteljima, mladi su bili ispraćeni do autobusa od strane svojih obitelji gdje uslijedio dirljivi rastanak. Kako kažu „Sve što je lijepo kratkom traje“ pa tako i ovaj Susret nažalost.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!