PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_vo_ss_11.jpg

OBJAVLJENO

  • 19.02.2014.

AUTOR

  • Angelina Tadić

PREGLEDANO

  • 2751 puta

PODIJELI

I Dubrovnik ima "olimpijce"

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića s pravom javnosti pobijedila je na županijskoj/biskupijskoj razini natjecanja iz vjeronauka (Vjeronaučnoj olimpijadi) te će tako predstavljati Dubrovačku biskupiju na državnom natjecanju. Pobjedničku ekipu čine učenici: Ilija Kitin, Marija Lujo, Jelena Benić i Pero Pasković, a mentorica im je s. Vianeja Kustura. Drugo mjesto osvojili su učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića (Andrea Knežević, Anna Maria Kristić, Mihaela Tepšić i Ivana Guljelmović), a treće učenici Ekonomske i trgovačke škole (Elena Bušković, Ivan Kristijan Ćorić, Kristian Oberan i Marijeta Nikoleta Đivanović). Njihova mentorica je Željana Lučić.

Natjecanje je održano u srijedu, 19. veljače u Medicinskoj školi u Dubrovniku. Nakon pozdravnih riječi predstojnika Katehetskog ureda mr. don Josipa Mazarekića i dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića svi okupljeni zajedno su se pomolili i tako započeli natjecanje.

Povjerenstvo za srednje škole radilo je u sastavu: Ana Matić, predsjednica, te Simona Gavrić i s. Bosiljka Grubeša, članice povjerenstva.

Tema ovogodišnjeg natjecanja kojeg organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni katehetski ured HBK i Glas Koncila bila je „Katolička crkva i znanost – doprinos i odnosi.“

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!