PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_4185.jpg

OBJAVLJENO

  • 22.02.2014.

AUTOR

  • Antonija Radoš

PREGLEDANO

  • 2076 puta

PODIJELI

Gruda: Ivanovo evanđelje i Oliverova „Cesarica“

I ove subote 22. veljače. mladi Župe Presvetog Trojstva s Grude okupili su se u isto vrijeme na istom mjestu da bi se družili i naučili nešto novo. Ovoga puta o ljubavi. Naravno, kao i svi mladi našli su se u ovoj temi pa im je bila najzanimljivija do sada. Jedva su čekali otkriti nove izazove, koji su ih subote posebno oduševili. 
Radili su dvije radionice. U prvoj su zajednički promišljali što ljubav jest, a što nije. U drugoj su se podijelili u tri grupe. Svaka grupa dobila je svoj zadatak koji je trebalo odraditi što bolje u što kraćem vremenu. Prva grupa bili su "zboraši" koji su dobili biblijski tekst iz Ivanovog evanđelja koji je trebalo uglazbiti uz pomoć melodije neke „svjetovne“ pjesme. Odlučili su posuditi Dragojevićevu melodiju na pjesmu "Cesarica". 
Druga grupa dobila je zadatak da napravi plakat koji će ukratko predstaviti priču o ljubavi. Najviše umazan ljepilom ostao je Vlaho Sambrailo, pa grupa zasluženo nosi naziv "Sambina grupa".
Treća grupa bili su "graditelji", a dobili su zadatak da što vjernije naprave maketu kule sv. Ivana i Porporelu s prepoznatljivim crvenim svjetionikom, jer "Samo je jedna sigurna luka, tamo gdje vodi nas pastira ruka". Sva tri zadatka su veoma uspješno obavljena. 
Kao i uvijek na slobodu pozvani pošli su natrag svojim obiteljima ispričati kako su se i ovoga puta zabavili. Jedva čekaju sljedeći susret, a do tada puno pozdrava s lijepe Grude šalju svim posjetiteljima stranice mladih Dubrovačke biskupije! 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!