PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_045h.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.03.2014.

AUTOR

  • Doris Bogdanović

PREGLEDANO

  • 3297 puta

PODIJELI

Volonteri Nove Mokošice održali posljednju katehezu prije korizme

U nedjelju 2. ožujka u najmlađoj župi dubrovačke biskupije u župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici u sklopu redovitih kateheza SHKM-a održana je šesta kateheza za volontere pod nazivom „Biti velikodušan“. Susret je započeo molitvom koju je predvodio don Ivo Zečević, župni vikar, uz pjesmu „Mi želimo uzdići Isusa“. Nakon toga slijedila je igra Gorila uz koju su se volonteri opustili za daljnji tijek susreta. Program su izvodili župni animatori za volontere Matea Oberan, Doris Bogdanović i Antono Raič. U gostima na katehezi su bili prisutni i gosti animatori s Grude: Ivana Mazavac, Lucija Korić, Tea Miloglav, Nikolina Mihaica, Maris Banović, Lucija Brautović, Ana Deranja i Luana Vidak. Rad se odvijao u osam skupina, a animatori su na zoran način kroz prezentacije predstavili plod Duha Svetoga – velikodušnost kao važnost i vrijednost u našem životu. Svaka od skupina imala je svoj zadatak. Tri skupine su imale debatu na dane tri tvrdnje koje su poslije rasprave po grupama na kreativan način trebale prikazati svoje zaključke. Ostale dvije skupine imale su zadatak odglumiti jednu scenu na temu velikodušnosti u svakodnevnom životu. Jedna od skupina imala je zadatak napraviti plakat s naslovom Što je za vas brak? Dvije grupe su imale zadatak osmisliti dvije kitice pjesme također na temu velikodušnosti u svakodnevnom životu. Te posljednja grupa je imala zadatak naučiti ples na pjesmu „Don Bosco – Dođi k nama!“ Kao plod rada i razmišljanja, svaka od grupa predstavila je svoje radove na završnom susretu. Mogao se osjetiti poseban osjećaj oduševljenja i angažiranosti mladih, osobito u glumi, igrokazu, sročenim i otpjevanim pjesmama (repanju), plesu te i žaru s kojim su pristupili iznijevši zaključke svoje debate.
Animatori su se zahvalili svim volonterima na aktivnom sudjelovanju dosadašnjih kateheza te su s njima podijelili i prve informacije o SHKM 2014.g. i osim toga kao nagradu odlučili su poći na zajednički izlet i duhovnu obnovu s don Ivom u hercegovačke krajeve gdje bi se posjetili slapovi Kravice. Nakon obrađene kateheze, podijeljenih informacija te završne molitve i blagoslova koju je uputio don Ivo, mladi su susret završili veselom pjesmom te su svoje druženje nastavili uz čašćenje u župnim prostorijama.
Pred mladim volonterima su još tri susreta uz kateheze. Ovaj susret je poticaj i poziv svim volonterima na još veću zauzetost za osobnu izgradnju svakog pojedinca koji treba rasti i sazrijevati u vrijednostima utemeljenima na istini, ljubavi i slobodi. Na kraju su mladi izrazili veliku radost u sudjelovanju u večernjem susretu, nestrpljivo čekajući novi susret.

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!