PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/kmnlb.jpg

OBJAVLJENO

  • 06.03.2014.

AUTOR

  • Ivica Zec

PREGLEDANO

  • 2149 puta

PODIJELI

Ždrijeb KMNL-a Gradskog dekanata

U četvrtak 6. ožujka u prostorijama Sjemeništa u Dubrovniku održan je ždrijeb parova 1. kola Katoličke malonogometne lige (KMNL) za Gradski dekanat. Ždrijebu je prethodila misa, koju je pred 40-ak mladih nogometaša i njihovih voditelja, ali i mladih iz molitvene zajednice Aletheia koja se inače okuplja svakog četvrtka u kapelici Sjemeništa, prevodio don Marin Lučić, povjerenik Vijeća za mlade. Don Marin je u homiliji povezao evanđelje s korizmom naglasivši kako je važno prihvaćanje druge osobe i da se potrebno odreći sebe poradi zajedništva. Također je istaknuo kako je danas lako krenuti u drugačije zajedništvo, zajedništvo grijeha i kako ono može biti opako.
Naglasio je kako u životu, kao i u nogometu moramo slijediti pravila, ali kako je Bog milosrdan kada pogriješimo i On nam ne daje „crveni karton“ u slučaju da pogriješimo, nego nas prati i uvijek nam daje mogućnost da spoznamo istinsku slobodu i postanemo sretni. Rekao je kako smo kao i u nogometu, u Crkvi potrebni da u zajednici pomažemo jedni drugima kako bi došli do konačne pobijede, Kraljevstva nebeskog. Na kraju je pozvao mlade nogometaše u KMNL-u da svojim promjerom budu Gospodinovi sportaši.
Potom su se mladi sa svojim voditeljima prebacili u druge prostorije gdje je voditelj Lige Krešimir Marković najprije pozdravio prisutne, a potom je pozvao igrače na Fair play te je naglasio kako bi radi lakšeg održavanja discipline bilo dobro da voditelji ekipa budu ozbiljni te da bi svaka ekipa na klupi trebala imati i kapelana ili drugog duhovnika župe.
Također je napomenuo da je Savez sudaca osigurao profesionalne suce, a novitet je i Disciplinski pravilnik s kojim su upoznate sve ekipe.
Ove godine natjecat će se 6 ekipa: Sv. Mihajlo, Sv. Petar, Sv. Križ I, Sv. Križ II, Sv. Obitelj i momčad župe Mandaljene. Ždrijebom su određeni parovi 1. kola u kojem će se sastati:
9:00 h: Sv. Križ I - Sv. Mihajlo
9:45 h : Sv. Petar - Sv. Križ II
Sv. Obitelj i Mandaljena će odigrati naknadno utakmicu 1. kola budući da su kasno dobili dopis o početku lige pa neće stići pripremiti momčad do subote.
Završnica ovogodišnjeg KMNL-a održat će se u Porečko - pulskoj biskupiji početkom lipnja.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!