PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/10a.jpg

OBJAVLJENO

  • 08.03.2014.

AUTOR

  • Ljubica Vlašić

PREGLEDANO

  • 2466 puta

PODIJELI

Mladi iz Nove Mokošice duhovno obogaćeni izletom!

Dugo najavljivani izlet u Međugorje za volontere, animatore, krizmanike i pjevače iz župe Sveta Obitelj iz Nove Mokošice ostvarilo se u subotu 8 ožujka. Organizator puta bio je animator Antonio Raič, a duhovni voditelj don Ivo Zečević, župni vikar u župi.
Izlet je započelo već u samoj župnoj crkvi Svete Obitelji misom koja je prikazana za mlade iz župe i za sretan te uspješan susret mladih koji će se odvijati u travnju u našem Gradu. Zajedništvo se nastavilo u autobusu molitvom pjesmom i međusobnim razgovorima. Pod zaštitom sv. Nikole putnika i sv. Kristofora, uz vozača Boža, sretno se stiglo na odredište u Međugorje, a prva točka puta bio je posjet zajednici „Cenacolo“. Dvojica mladića iz zajednice posvjedočila su svoje životno iskustvo o paklu droge i svega onoga što ih je pratilo u njihovu životu, te kako su se borili i našli spas u zajednici. Poslije pogledanog filma o zajednici i s. Elviri, mladi su posvjedočili svoj život, a mladi su postavljali pitanja o svemu, što su živjeli i što sada žive. Mladići su ostavili dubok utisak na mlade svojim tužnim životnim pričama sa sretnim završetkom. Poslana je jasna poruka „ samo Bog radost življenja!“
Nakon posjete zajednici „Cenacolo“, uputili su se na Podbrdo gdje su izmolili pobožnost križnoga puta Tomislava Ivančića „Pođi za mnom“. Mladi su čitali postaje, a pobožnost je vodio don Ivo Zečević i kod svake postaje uputio je kratko razmišljanje kao kratku i prigodnu katehezu. Od postaje do postaje molilo se Očenaš, Zdravomariju i Slava Ocu, te određeno vrijeme ostajući u tišini.
Možda zvuči teško i zamorno, ali u zajedništvu sve je brzo i lako prošlo. Poslije završenog duhovnog osvježenja, mladi su imali slobodno vrijeme za za suvenire, osobnu molitvu, svetu ispovijed i tjelesnu okrepu. 
Nakon nahranjene duše i tijela, u popodnevnim satima uputili su se u još veselijem tonu svojim domovima. Vožnja u autobusu je brzo prošla s pjesmom te čitanjem i predstavljanjem anđela čuvara koje su izvukli na početku puta. Briga za anđele, uz izvučeno ime, je moliti za njega te mu nabaviti neki simboličan dar. Radosni i sretni, s iskustvom više, mladi su se vratili u Mokošicu. Uz sva prepričavanja drugima kako je bilo na hodočašću, u svima je ostala radosna čežnja za novim susretom.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!