PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_1550-16.jpg

OBJAVLJENO

  • 13.03.2014.

AUTOR

  • Andrea Džakula (tekst) i Ivan Lučić (foto)

PREGLEDANO

  • 2978 puta

PODIJELI

Da se ljubav dogodi – Tražite i naći ćete!

Mjesečni susret i misa mladih „Da se ljubav dogodi“ okupio je u četvrtak 13. ožujka u crkvi sv. Vlaha mnoštvo mladih iz Grada, ali i njegove šire okolice. 
Misu je predvodio don Hrvoje Katušić, potpredsjednik Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži, dok je don Marin Lučić, pročelnik Vijeća za mlade, prije mise imao kratki nagovor iz teologije tijela pape Ivana Pavla II. Pričajući o ljubavi, tijelu i odgovornosti u ljubavi, naglasio je kako je važno imati kriterije ljubavi, jer bez njih smo izgubljeni i lutamo. Važno je postojanje kemije u ljubavi, međutim, ne smijemo dopustiti sebi da idealiziramo osobu koja nam se sviđa, treba biti oprezan. Zatim, treba proći određeno vrijeme za upoznavanje te osobe, kroz komunikaciju i prijateljstvo, jer ta osoba bi nam trebala postati najbolji prijatelj, ako je to osoba s kojom mi sebe vidimo u budućnosti. Odobravanje okoline je još jedan od kriterija, kao i poštovanje osobe, ali i sloboda koju trebamo dati, jer ako nema povjerenja onda dolazi do kušnji na kojima lako možemo pasti. No, ono što je don Marin posebno naglasio je da trebamo znati kome služimo i kako, kao i čime se hranimo, te je sve to usporedio s trima kušnjama koje je prošao Isus u pustinji.
Don Hrvoje je u propovijedi mladima ukazao na to kako nam Bog sam govori kako ćemo komunicirati s Njim, da ga trebamo iskati, tražiti i kucati na Njegova vrata, bez imalo srama. Rekao je da je to isto tako i u traženju „prave“ ljubavi, trebamo iskati od Boga tu osobu, ali ne i sjediti u sobi i čekati da se ona pojavi samo zato jer smo to molili, treba se kretati, tražiti tu osobu, izlaziti ponekad iz svoje učestale svakodnevice i istog kruga ljudi, a kad osobu nađemo pokucati na ta vrata. Ponekad će nam se vrata otvoriti, a ponekad ne, važno je, naglasio je don Hrvoje, to da smo pokušali i da nas neuspjeh ne treba obeshrabriti. Zato je nabolje moliti da bude volja Njegova. Druženje nakon svete mise nastavilo se u prostorijama sv.Klare.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!