PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_3017_small_.jpg

OBJAVLJENO

  • 16.03.2014.

AUTOR

  • Ivana Papac i Doris Bogdanović

PREGLEDANO

  • 2602 puta

PODIJELI

Surprise - make alone

U nedjelju 16. ožujka u Župi sv. Obitelji u Novoj Mokošici održana je kateheza iznenađenja pod nazivom „Surprise - make alone“. Kao i svaki put volonteri su se odazvali u velikom broju. Osamdesetak mladih u 15 sati ušli su u crkvu puni adrenalina, te u iščekivanju što im njihovi voditelji sad spremaju. Jedina informacija koju su dobili na prethodnoj katehezi bila je da kateheza traje šest sati. Ah, kao da to nije bilo dosta čak su morali obući bijele majice i donijeti neki od sastojaka za palačinke. Iako su bili sumnjičavi volonteri ipak dolaze. 
Susret je počeo molitvom, a nastavio se u malo neobičnom stilu.
Animatori su izveli skeč kroz koji su im pokazali što se od njih očekuje. Kroz igru koja je uslijedila volonteri su dobili zadatak. Igra se odigrala na način da su dobili desetak ukrašenih kutija koje su bile jedna u drugoj. Kutije su kružile od volontera do volontera uz pjesmu, a kad bi pjesma stala volonter je trebao otvoriti kutiju te odgovoriti na zadano pitanje. U zadnjoj kutiji dobili su zadatak koji moraju uraditi. Naime radilo se o tome da međusobno odaberu leadera cijele kateheze. U kratkom roku su ga i izabrali, te im je Antonio Raič pobliže objasnio značenje leadera. Kao leader odabrana je Nika Mililutinović, koja je volontere podijelila po grupama te im odredila zadatke. Malo u strahu hoće li sve moći sami napraviti bacili su se na posao. Zadatak animatora za ovu katehezu bio je napraviti „samo“ 300 palačinki. Kateheza je bila spremna za izvođenje u 20:00 sati, kada su animatori u ulozi „sudaca“ došli pogledati što su volonteri za njih pripremili. Kao temu volonteri su odabrali geslo susreta SHKM-a 2014 u Dubrovniku. 
Kroz nekoliko grupa volonteri su na kreativan i duhovit način prikazali katehezu. Neke zanimljive stvari bile su: osmišljen ples na himnu našega susreta, igrokaz u kojem su na duhovit način prikazali vođenje kateheza na našoj župi, kviz pogađanja „posebnih“ volontera i animatora, te igrokazom o primanju mladih u naše kuće.
Suci su bili oduševljeni cijelim programom, te to pokazali na način da su dali maksimalni broj zastavica. Na kraju susreta volonterima se obratila tajnica SHKM-a Ana Marčinko koja im je u par rečenica objasnila koji je njihov zadatak. Također, na katehezi su prisustvovali i don Hrvoje Katušić i Ante Novaković.
Na susretu su uz animatore naše župe sudjelovali animatori: Silvio Fišić, Ivona Gustin, Julija Obad, Marija Muhoberac, Laura Tomaš i Marijeta Šuperak.
Animatori su se na kraju zahvalili volonterima, te puni ponosa i radosti nastavili druženje u župnim prostorijama. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!