PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/1624238_10203175741022777_391942276_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 17.03.2014.

AUTOR

  • Hrvatska katolička mladež iz Neuma

PREGLEDANO

  • 2193 puta

PODIJELI

Mladi u Neumu se nastavljaju pripremati

Hrvatska katolička mladež iz Neuma se također priprema za susret mladih u Dubrovniku.
Svake srijede u 20 h mladi se sastaju u župnoj dvorani te skupa s don Stipom Gale rade na katehezama za susret. Don Stipe pravi pripreme za svaku katehezu, te uz neizostavne molitve, igre, priče i tekstove s mladima pomno razrađuje teme.
Do sad su održane 3 kateheze:

1. Blaga slobode (stjecala su se mnoga nova znanja o istinskoj slobodi; po uzoru na svece Katoličke crkve razmatralo se pitanje kako doći do istinske slobode i što ta sloboda predstavlja za nas mlade),

2. Kultura vjernosti (Što nam prvo padne na um kad se spomene vjernost? Kako se vjernost stječe, od kuda dolazi, kamo nas vodi i kako se gubi ? Samo su neka od pitanja i teme s kojima smo se bavili.)

3. Oruđe mira (Kateheza koja nam je pomogla shvatiti kako se mir stječe, kako se gubi, što je zapravo mir? Mnogo smo se bavili svetom ispovijedi, te uz dozu šale i igre pokušali dočarati što sve stječemo svetom ispovijedi, shvatiti što se zapravo događa u trenutku naše ispovijedi ali smo se osvrnuli i na ono što se (pogotovo nama mladima) zna javiti kao poteškoća pri sv. Ispovjedi .)

Mladi su i više nego zadovoljni s pripremama za susret, osim novih znanja i spoznaja koja stječu, tu su i molitva, smijeh, druženje i kreativnost koji im uvelike pomažu i koriste na dobro.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!