PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/img_0263a.jpg

OBJAVLJENO

  • 31.01.2014.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 1857 puta

PODIJELI

Pula: Pripreme mladih za SHKM u Dubrovniku

Posljednjih mjeseci stotinjak mladih svakog zadnjeg petka u mjesecu okuplja se u pulskoj župi sv. Antuna Padovanskog na susrete priprave za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku koji će se održati 26. i 27. travnja ove godine u dubrovačkoj luci Gruž pod geslom „Na slobodu pozvani“. Za sada su okupljanja jednom mjesečno, a u petak 31. siječnja, voditelj, fra Tomislav Hrstić odabrao je petu katehezu iz priručnika kojeg je pripremio dubrovački Pododbor za kateheze, koja nosi naslov „Ključ raja“ na temu ljubavi. Susret je započeo uvodnom molitvom, nakon koje ja fra Tomislav ukratko progovorio o Don Boscu čiji se spomendan toga dana obilježavao. Nakon čitanja poticajne priče „Kakao se čuva ljubav?“ uslijedilo je jedno zajedničko razmišljanje o tome „što je ljubav?“, na što su mladi, kao što je mladosti i svojstveno, imali vrlo maštovite odgovore. Fra Tomislav je potom obradio središnju temu susreta – lik sv. Ivana apostola, napose naglasivši njegovu vjernost Isusu, kojega nikada nije iznevjerio, te istaknuvši posebno detaljna saznanja koja nam svetopisamski zapisi donose o sv. Ivanu apostolu, gotovo kao o nikome drugome od Isusovih učenika.
Uslijedio je rad u šest skupina koje su imale zadatak na različite načine obraditi središnju temu „Ključ raja“. Jedna je grupa uglazbila prigodni tekst iz Ivanova evanđelja (k Iv 15,9–1), dvije grupe imale su zadatak improvizirati skeč o prijateljstvu i solidarnosti, dvije grupe su izradile plakate na temu, a posljednja grupa se ponovo predstavila s glazbenim uratkom.
Uz fra Tomislava u organizaciji ovih pripremnih susreta sudjeluju i animatori koji dolaze iz FRAME te župe. Neki od mladih već su bili na ponekom SHKM, neki će sudjelovati po prvi puta, no sudjelujući na takvim pripremnim susretima doživljaj zajedništva i duhovnog osjeta neusporedivo je intenzivniji, i s takvom pripravom SHKM donosi mladima pravi sjaj radosti sudjelovanja na velikim „nacionalnim festivalima mladosti“, koji, iako se održavaju u različitim sredinama, imaju uvijek zajedničku vječnu okosnicu - vjeru u Boga.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!