PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_1971-14.jpg

OBJAVLJENO

  • 25.03.2014.

AUTOR

  • Andrea Džakula (tekst) i Ivan Lučić (foto)

PREGLEDANO

  • 2113 puta

PODIJELI

Forum mladih: Želiš ili činiš?

Zadnji utorak u mjesecu, 25. ožujka, Studentski katolički centar (SKAC) okupio je mlade u Samostanu sv. Klare kako bi izmijenili svoja razmišljanja na temu ovog mjeseca – letargiju.
Moderatorica foruma Ana Marčinko, ujedno i tajnica Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku, večer je započela pitanjem: „Što je to letargija, te je li ona stvar izbora ili okoline?“. Podsjetili je i na gosta predavača, Stipu Božića, i njegove izjave da je dovoljno imati samo jednu ludu ideju, vjerovati u nju, ali i druge uvjeriti da je ta ideja dobra, i nema sumnje da će letargija biti „gost“ u tom životu. 
Pokušavajući odgovoriti na pitanje što to mlade osobe može pokrenuti, „probuditi“ iz letargije došli su do odgovora – odgovornost osobe. Važno je dati do znanja svima da su važni i da imaju svoje talente koje trebaju razvijati i koristiti za dobrobit svih.
Kraj same večeri dočekan je u ugodnom druženju i zaključku kako čovjek često traži samo opravdanja, izgovore, koje koristi da se ne pokrene ili možda toga nije ni svjestan, ali kad se „probudi“ važno je „buditi“ ljude“ oko sebe, posebno mlade. Dubrovnik je grad koji sigurno ima kvalitetne ljude, ljude s idejama koje mogu pokrenuti mnoge. Zajednički zaključak na kraju večeri glasio je: prestanimo govoriti kako nešto želimo - počnimo činiti!

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!