PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_7948ab.jpg

OBJAVLJENO

  • 30.03.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2249 puta

PODIJELI

Završila korizmena duhovna obnova: Vrijeme za oproštenje je odmah!

Korizmena duhovna za sve volontere i animatore, njihove obitelji, ali i sve druge zainteresirane, koju je vodio dr. fra Ante Vučković završila je euharistijskim klanjanjem u nedjelju 30. ožujka u sportskoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku.

Euharistijskom klanjanju kojim su mladi u molitvi i tišini zahvalili Gospodinu za sve darovano im kroz ova dva dana, prethodio je dan bogat programom koji je privukao ne samo mlade, već i njihove roditelje, obitelji i mnoge druge, tako da su ispunili sportsku dvoranu. Fra Ante je održao više poticajnih predavanja u kojima je naglasak stavio na susrete. Naglasio je da s druge strane u susretima nisu uvijek dobronamjerni ljudi, no da je vjerniku Isusu primjer kako postupiti kada je čovjek povrijeđen. Primijetio je da Isus na križu ne kaže „Ja vam opraštam“, jer to može biti pokazatelj stavljanja iznad onoga kome se oprašta, nego moli nebeskog Oca da oprosti onima koji su nanijeli zlo. Fra Ante se upitao i kada je vrijeme za oproštenje i dao jednostavan i konkretan odgovor: „Odmah čim se nepravda dogodila“. Usporedio je naneseno zlo s ugrizom zmije i širenjem njezinog otrova, te naglasio da čovjek u tom trenutku ne traži zmiju, već traži pomoć kako bi se „oslobodio“ otrova, te je kazao da je oproštenje „oslobođenje od navezanosti na onoga tko me povrijedio“

U zabavnom programu finalisti igre pantomime natjecali su se u parovima tko će bolje bez ijedne riječi opisati neki pojam, te je pobjedu odnijela ekipa Stare Mokošice koja je za nagradu dobila „kariolu“ punu slatkiša.

Nakon pokorničkog bogoslužja i ispovijedi, misu je predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a propovijedao fra Ante koji je naglasio da svaki križ ima drugu stranu: Božju prigodu da nas spasi i uđe u naš život, te je potaknuo okupljene vjernike da Bogu dopuste taj „ulazak“ u njihove živote.

Ovom duhovnom obnovom željelo se još jednom naglasiti da u pripravi za Susret hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku nisu dovoljni samo mladi, već je potrebno da se cijela Dubrovačka biskupija uključi u ovaj veličanstveni događaj. Velikim odazivom ne samo mladih, već i ostalih vjernika bez obzira na njihovu dob, pokazalo se da nepunih mjesec dana pred SHKM uistinu cijela Dubrovačka biskupija s nestrpljenjem očekuje taj veličanstveni događaj i za njega živi!

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!