PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_2840-20.jpg

OBJAVLJENO

  • 10.04.2014.

AUTOR

  • Andrea Džakula (tekst) i Ivan Čučić (foto)

PREGLEDANO

  • 2391 puta

PODIJELI

Da se ljubav dogodi: „Istina će vas osloboditi“

Drugi četvrtak u mjesecu travnju, samo nekoliko dana prije samog SHKM-a Dubrovnik 2014., u crkvi sv. Vlaha održana je misa „Da se ljubav dogodi“. 
Prije same mise don Hrvoje Katušić, potpredsjednik Organizacijskog odbora SHKM-a, održao je kratki nagovor iz teologije tijela pape Ivana Pavla II.. Ovog puta tema je bila uloga muškarca i žene u braku, ali i prije samog braka. Naglasio je kako je ženina „odgovornost“ njena otvorenost u komunikaciji s muškarcem, jer je to u njenoj prirodi. Dodao je još kako se današnje djevojke često zatvaraju i ne puštaju nikoga u svoj „svijet“ zbog straha od povrijeđenosti, te se na samom početku upoznavanja nekoga zatvore poput školjke. Don Hrvoje je potaknuo djevojke da se otvore, pa čak i ako to znači da će možda biti povrijeđene, ali da prije svega predaju sve što ih muči Bogu, jer ako imaju dobar odnos s Bogom, ako je Bog na prvom mjestu, onda će i one biti dobro, bez obzira na ishod veze.
Don Marin Lučić, pročelnik Vijeća za mlade predvodio je misno slavlje, te u svojoj propovijedi istaknuo kako se kroz Isusa vidjelo da proslavlja svoga Oca, te da i mi trebamo biti takvi, imati takve živote u kojima će se vidjeti proslavljanje Onoga koji nas je stvorio. Također je naglasio kako je Istina jedina ta koja čovjeku daje slobodu i da se uvijek borimo za nju, da ju slijedimo. 
Misno slavlje animirao je Biskupijski zbor mladih Dubrovačke biskupije, a poslije mise druženje se nastavilo u prostorima sv.Klare. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!