PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/0IMG_0437.JPG

OBJAVLJENO

  • 19.09.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3591 puta

PODIJELI

Isus ne zbraja grijehe, on zbraja ljubav!

Misu za početak nove školske godine uz zaziv Duha Svetoga za učenike dubrovačkih srednjih škola predvodio je mons. Mate Uzinić u dubrovačkoj katedrali u četvrtak 19. rujna. U propovijedi biskup je mladima progovorio o grešnici iz evanđelja kojoj Isus oprašta grijehe, te je govoreći o grešnosti svakog čovjeka kazao: „Niste savršeni. Griješite kao što smo i svi mi u vašoj dobi griješili, a i još griješimo. Nitko nije bezgrešan. Isusu to nije važno. On nije ni došao zbog bezgrešnih. Njima ne može pomoći jer njima nije potrebna pomoć. On ne zbraja grijehe, on zbraja ljubav, jer njemu je važno jedino da ga ljubite.“ Kazao je mladima da im je grešnica slična po tome što stariji o njima misle, te im se ispričao u ime starijih što ih ne gledaju uvijek Isusovim očima, nego očima farizeja Šimuna koji od njezinih grijeha, nije vidio ljepotu duše žene koja mnogo ljubila i kojoj je zato mnogo bilo oprošteno, te je potaknuo i zamolio mlade: „Zamolio bih vas tek da se u svom hodu prema Isusu ne obazirete na nas, naše kritične poglede i naša mrmljanja. Hrabro pristupite Isusu, sjednite do njegovih nogu i otvorite se njegovoj Ljubavi.“

Na ovom misnom slavlju biskup je podijelio privremene i trajne kanonske mandate za predavanje katoličkog vjeronauka vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima Dubrovačke biskupije. Mandate su primili: s. Barbara Bagodić, Krunoslav Batinić, don Mihael Čavlek, Ljudevit Cikojević, Mario Ćurković, Ivo Govorko, Danijel Holeš, Josip Kačunić, don Alen Keri, don Aleksandar Kovačević, s. M. Danijela Duška Lisica, don David Marjanović, Lucija Miletić, Mario Milovac, Anita Petričušić, Ivana Podnar, Duje Runje, fra Vlatko Soldo, fra Stipan Šarić i Hrvoje Vuica. Osim vjeroučitelja u školama, ove godine po prvi put u Dubrovačkoj biskupiji mandate su svečano primile i dvije laikinje odgojiteljice u vjeri u vrtićima: Vesna Ribić i Diana Tot.

Okupljenima su se obratili i predstojnik Katehetskog ureda mr. don Josip Mazarekić i pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić, koji je mlade upoznao s organizacijom Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!