PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/0IMG_1744.JPG

OBJAVLJENO

  • 10.10.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2872 puta

PODIJELI

Početak druge godine molitve „Da se ljubav dogodi“

U organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije i ove godine su, u četvrtak 10. listopada u Dubrovniku, započele molitve „Da se ljubav dogodi“. Od ove godine umjesto u crkvi sv. Spasa molitve su u crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku.
Neposredno prije euharistijskog slavlja don Hrvoje Katušić održao je kraći nagovor o ljubavi, kao uvod u ovogodišnja promišljanja o ljubavi, a u kojem je kazao da će se na molitvenim susretima pokušati „naučiti što je to ljubav, kako se voli, što to znači, što znači 'imati drugoga', voljeti drugoga, koji je ispravan način ljubavi, pokušat odgovoriti na pitanje 'A što nam Isus o tome želi reći, kakvoj ljubavi nas on želi podučiti'“, te je pozvao sve mlade da svakog puta dođu 15-ak minuta prije mise, kako bi u zajedništvu „promišljali o ljubavi, pošli u školu ljubavi“.
Nakon toga uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio don Marin Lučić. U propovijedi don Marin je naglasio da Bog čovjeka sluša u svakom trenutku, te se osvrnuo na evanđeoski odlomak u kojem Isus priča prispodobu o bezočnom čovjeku koji u ponoć kuca na prijateljeva vrata. Na temelju toga don Marin je potaknuo mlade da i oni budu „bezočni“ prema Isusu, da mu „dosađuju“ svojim molitvama, jer to je ono na što Isus u evanđelju potiče. Kazao da je u svom životu trebamo otkriti što želimo i pred čijim vratima želimo kucati. Naglasio je da Bog čovjeku želi dati najbolje, ali potrebno je zakucati na njegova vrata i prepustiti mu se.

Ovim susretom započeli su susreti „Da se ljubav dogodi“ i u novoj školskoj godini. Susreti će svakog drugog četvrtka u mjesecu započinjati nagovorom o ljubavi, a temeljit će se na teologiji tijela pape Ivana Pavla II., te će se nastavljati euharistijskim slavljem. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!