PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_9506.jpg

OBJAVLJENO

  • 23.04.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3381 puta

PODIJELI

Festival SHKM: Slobodni kadar - sudjelovanje BIH, Slovenije, Libanona i Španjolske

Projekcijom filmskog stvaralaštva mladih „Slobodni kadar“ u srijedu 23. travnja u Kinu Sloboda u Dubrovniku nastavljen je Festival SHKM-a. Na početku okupljene mlade pozdravila je Đive Galov, ravnateljica Kinematografa Dubrovnik, te izrazila svoju radost zbog ovog događaja. Nakon što je prikazana himna Susreta, uslijedilo je jedanaest filmova kojima su mladi, na temu slobode, iskazali kreativnost, a ova filmska večer imala je i međunarodni karakter budući su stigli filmovi i iz BIH, Slovenije, Libanona i Španjolske. Prikazani su filmovi: Pronađite vrijeme (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Dječja sloboda (Kino klub „Banovići“, BIH), Koraci (Muški đački dom Dubrovnik, Hrvatska), Crna ovca (ŠAF Čakovec, Hrvatska), Kuda idemo (Arab Resourse Center for Popular Arts, AL-JANA, Libanon), Sreća je relativna (Škola crtanog filma „Dubrava“, Hrvatska), Večeras ćemo za njih voljeti (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Za bolji život (Prva osnovna škola „Srebrenik“, BIH), Još teže (Gonzalo Korreas Instituto de educacion secundaria, Španjolska), Kad mame nema doma (Luksuz produkcija, Slovenija) i Humans (Energy film, Hrvatska). 
U publici je bio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je nakon ove međunarodne filmske večeri otišao u samostan sv. Klare gdje je dio volontera imao svoje sastanke, te ih pozdravio i ostavši u kratkom druženju s njima zahvalio im za sve što čine.

U sklopu Festivala, večeras u četvrtak 24. travnja na Stradunu (Luža) održat će se dramske radionice o knezu, Ivanu Gunduliću i Ruđeru Boškoviću: „Gundulićev san“ ili „Porod od svjetlosti“, Dramska družina Ekonomske i trgovačke škole, voditeljica Sandra Rossetti-Bazdan; „Priča o Ruđeru“, Dramska družina Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti, voditeljica Mirjana Žeravica; „Obliti privatorum publica curate“, voditeljica Tajana Martić. U programu će nastupiti i ženska klapa FA Linđo te ženska klapa Skontradura.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!