PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/00234.jpg

OBJAVLJENO

  • 25.04.2014.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3507 puta

PODIJELI

Biskup Mate poslao mladima poruku dobrodošlice u Dubrovnik

Finalne pripreme za sutrašnji veliki događaj za hrvatsku katoličku mladež kao i za sam grad Dubrovnik u punom su jeku. Postavlja se infrastruktura potrebna za susret više od 35.000 mladih iz svih krajeva domovine. Glavni program, svečano euharistijsko slavlje koje će sutra s početkom u 17 sati u Luci Gruž predvoditi mons. Mate Uzinić, koncelebrirat će apostolski nuncij, tri nadbiskupa, dvanaest biskupa, zamjenik generalnog tajnika HBK te oko pet stotina svećenika.

Mladi će s bogatog pretprograma koji se od 9:00 sati istovremeno održava na 18 lokacija u gradu, u 14:15 h uputiti iz katedrale do Obale Ivana Pavla II noseći križ SHKM-a do mjesta glavnog programa.

Mladima koji već polako pristižu u Dubrovnik, mons. Mate Uzinić izrazio je dobrodošlicu na Susret sljedećim riječima:

Dragi mladi prijatelji!

Želim vam srdačnu dobrodošlicu u Dubrovnik, grad u kojem želimo proslaviti Gospodina i prepoznati ga među nama.

Uskrsnuli Gospodin korača s nama stazama našega života. On je tu. On i danas želi doći do nas i dotaknuti naše srce. Želi nas osloboditi svega onoga što nas sputava da svoj život živimo u punini i slobodi, koja je njegov dar. Na slobodu smo pozvani, i tom smo se pozivu odazvali!

Isus je živ. To svjedoči i ovo naše okupljanje, jer samo snagom njegova životvornog Duha, istog onog Duha kojeg je darovao apostolima onoga uskrsnog jutra, možemo bez straha svjedočiti za njega, živeći u sigurnosti da je on s nama.

Dragi mladi prijatelji!

Neka nas ovaj susret u kojem ćemo susresti jedni druge te svi zajedno samog uskrsnulog Krista, ohrabri u našim životima kako bismo bili autentični i neustrašivi njegovi svjedoci u svijetu i vremenu u kojem živimo.

Neka uskrsnuli Gospodin milostivo izlije obilje svoga blagoslova na sve nas, kako bismo s ovoga slavlja otišli s većom vjerom, čvršćom nadom i ražarenom ljubavlju i novim se snagama trudili u izgradnji Kristova kraljevstva pravde, ljubavi i mira.

Mate Uzinić, biskup

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!