PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_img_0899.jpg

OBJAVLJENO

  • 19.05.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3470 puta

PODIJELI

Klasična gimnazija proslavila svoj dan: Po čemu je posebna?

Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića u Dubrovniku proslavila je Dan Škole u ponedjeljak 19. ožujka.
Održane su kreativne radionice u kojima su učenici pokazali svoju maštovitost i inovativnost, te svoj mladenački duh. Imali su mogućnost slikati prirodnim bojama od svježih biljaka, izrađivati kremu od nevena, ispitati sluh ili naučiti nešto o ljekovitom bilju, kušati čajeve od ljekovitog bilja s našeg područja, praviti sapun, itd.
Također, održana je i priredba koja je pripravljena povodom Dana škole, a kojom su učenici još jednom pokazali svoje umjetničke sposobnosti i nadarenosti.
Dan škole je nastavljen euharistijskim slavljen koje je predvodio kancelar Dubrovačke biskupije don Ivica Pervan, u koncelebraciji s ravnateljem škole don Bernardom Pleše, duhovnikom škole don Marinom Lučićem, te drugim svećenicima. U propovijedi don Ivica je kazao da škola „nema za zadatak samo prenijeti znanje. Nije joj zadaća objasniti što dijete nije razumjelo ili da mi objasni određene kemijske spojeve i pokusom potvrdi spoznaju. Škola uz pružanje usluge znanja, ima i odgojnu zadaću.“, istovremeno se pitajući kako danas izvršiti tu odgojnu zadaću kada se vrednote i načela relativiziraju. Naglasio je da ova škola u svom nazivu ima i pridjev „privatna“, što znači „da u svom naukovanju i odgajanju ima pravo istaknuti i neke druge vrednote i vrijednosti koje je trebaju resiti i po čemu ona mora biti posebna“. Pozvao se učenike, profesore i roditelje da se zapitaju po čemu je to ova škola posebna, kazavši da ne smije to biti samo po učenju klasičnih jezika ili osobnijem pristupu profesora i učenika, već i „po onome apostolskome, da učenici ove škole uz dobro vladanje, trebaju biti apostoli ovoga Grada, i to ne individualno nego sa svojim profesorima, a iznad svega sa svojim roditeljima“
Ova proslava je nastavljena druženjem učenika, roditelja i profesora u prostorijama škole.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!