PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/dscn3435.jpg

OBJAVLJENO

  • 01.06.2014.

AUTOR

  • Š.Z.

PREGLEDANO

  • 3010 puta

PODIJELI

Dubrovačka biskupija pobjednik KMNL-a!

Malonogometna ekipa župe sv. Petra – Boninovo, predstavnica Dubrovačke biskupije, osvojila je u nedjelju 1. lipnja u Pazinu u Porečkoj i Pulskoj biskupiji naslov pobjednika nacionalne Katoličke malonogometne lige, najveće neprofesionalne malonogometne lige u Republici Hrvatskoj.

U utakmicama po skupinama ekipa Župe sv. Petra započela je pobjedom protiv ekipe Župe Pohođenja BDM iz Šibenske biskupije rezultatom 2:0, nakon čega je s ekipom Župe s. Mateja – Ravne Njive iz Splitsko-makarske nadbiskupije, odigrala neriješeno 1:1. U trećoj utakmici imala je težak zadatak s obzirom da je igrala protiv domaćina iz Porečke i Pulske biskupije, te je i ta utakmica završila neriješenim rezultatom 1:1. Četiri skupljena boda u skupinama bila su dovoljna za prolaz u četvrtfinale gdje se susrela s ekipom Župe sv. Petra iz Zagreba i pobijedila 1:0. U polufinalu protiv ekipe iz Župe sv. Ilije – Stolac (Mostarsko duvanjska biskupija), nakon produžetaka rezultat je bio 2:1. U finalu predstavnici Dubrovačke biskupije susreli su se s ekipom iz Župe Marije Pomoćnice iz Riječke nadbiskupije, te odnijeli pobjedu 2:1.

U završnici KMNL-a sudjelovalo je ukupno 16 ekipa iz 13 nad/biskupija: Đakovačko-osječka nadbiskupija, Mostarsko-duvanjska biskupija, iz koje su došli i prošlogodišnji pobjednici završnice, Vrhbosanska nadbiskupija, Splitsko-makarska nadbiskupija, Zagrebačka nadbiskupija, Kotorska biskupija, Dubrovačka biskupija, Požeška biskupija, Porečka i Pulska biskupija kao domaćin s dvije ekipe, Zadarska nadbiskupija, Riječka nadbiskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija koja je ove godine sudjelovala prvi put, te Šibenska biskupija iz koje osim dijecezanskih pobjednika dolaze i prošlogodišnji dobitnici fair-play nagrade.

Za Župu sv. Petra igrali su: Alen Turuk (najbolji vratar završnice), Ivan Kalauz, Maro Kalauz, Marko Dadić, Mateo Vodopić (najbolji igrač završnice), Martin Oreč, Nikola Bazdan i Matej Nađ, dok je bio voditelj Davor Glavinić.

Cilj KMNL-a, koji se ove godine održava već jedanaestu godinu zaredom, je druženje i upoznavanje mladih iz cijele domovine te razvijanje natjecateljskog duha s kršćanskim predznakom. KMNL u Dubrovačkoj biskupiji je strukturiran po dekanatima, a pobjednici dekanata nalaze se u završnici, što bilo slučaj i ove godine kada je naslov pobjednika Katoličke malonogometne lige Dubrovačke biskupije osvojila Župa sv. Petra, te na taj način izborila sudjelovanje na nacionalnoj razini KMNL-a u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije. Ovo je prvi put da je ekipa iz Dubrovačke biskupije pobijedila na nacionalnoj razini. 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!