PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_img_2053.jpg

OBJAVLJENO

  • 07.06.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3455 puta

PODIJELI

Zajedništvo mladih, molitvenih zajednica i duhovnih pokreta na duhovskom bdijenju

Duhovsko bdijenje, u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, okupilo je u subotu 7. lipnja u dubrovačkoj katedrali  mnogobrojne mlade, duhovne pokrete i molitvene zajednice, ali i ostale vjernike.
Bdijenje je započelo euharistijskim klanjanjem gdje su se okupljeni vjernici, u tišini osobne ali i snazi zajedničke molitve našli pred Gospodinom. Euharistijsko klanjanje, kao i misno slavlje koje je uslijedilo, predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U propovijedi biskup je kazao da su iz Kristova boka potekle „rijeke“ Njegovog duha i njegove milosti, posebno naglašavajući da nije riječ o rijeci, već rijekama. Kazao je okupljenim molitvenim zajednicama da u tim rijekama prepoznaje sve zajednice, te da za svaku od njih ima mjesta. Istaknuo je različitost pojedinaca i zajednica, što zapravo čini bogatstvo. „Dovoljno je da tim rijekama dozvolimo da nas dotaknu i po nama progovore!“, zaključio je biskup.
Ovo već tradicionalno duhovsko bdijenje u dubrovačkoj katedrali i ove godine  pokazalo je snagu i zajedništvo mnogobrojnih duhovnih pokreta i molitvenih zajednica u Dubrovačkoj biskupiji, ali i uključenost mladih koji svojom radošću i poletnošću obogaćuju mjesnu dubrovačku Crkvu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!