PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/1236274_10202761322010913_1816043981_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.07.2014.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3855 puta

PODIJELI

Nova imenovanja u Dubrovačkoj biskupiji: prva i jedina biskupija u Hrvatskoj s laikinjom na čelu Vijeća za mlade

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić potpisao je dekrete kojima se svećenici, redovnici i vjernici laici razrješuju pojedinih službi i/ili imenuju na druge, a među njima i neke koji se odnose na one koji djeluju u pastoralu mladih.

Posebna novost je imenovanje Ane Marčinko pročelnicom Ureda za mlade i Biskupijskog vijeća za mlade. Ana Marčinko vršila je službu tajnice Organizacijskog odbora Susreta hrvatske katoličke mladeži, a zanimljivost je da su, osim u Dubrovačkoj biskupiji, u svim ostalim (nad)biskupijama u Hrvatskoj pročelnici Vijeća za mlade svećenici, te je naša biskupija postala prva i jedina koja na tom mjestu ima laikinju. Dubrovačka biskupija i prije je bila posebna, kada je imala jednog laika na čelu ovog Vijeća, a bila je riječ o Krešimiru Markoviću, no evo sad je postala i prva koja ima baš laikinju, a ne laika, na tom mjestu. 
Dosadašnji pročelnik Vijeća za mlade don Marin Lučić imenovan je rektorom Biskupijskog sjemeništa, župnim vikarom katedralne župe Gospe Velike i pročelnikom Vijeća za duhovna zvanja.
Don Marinko Šljivić imenovan je upraviteljem Biskupskog doma i tajnikom Katehetskog ureda.
Don Hrvoje Katušić, završetkom svoje službe potpredsjednika Organizacijskog odbora SHKM-a vraća se na studij u Rim.
 
Ovom prilikom, mladi Dubrovačke biskupije iskreno se zahvaljuju don Marinu na njegovom vođenju Vijeća za mlade, te mu žele uspješan nastavak pastorala na novoj službi u kojoj je također usmjeren k mladima. Zahvaljuju i don Hrvoju na proteklih godinu dana, želeći mu uspješan nastavak studija i radosno očekujući njegov povratak u biskupiju. Zahvaljujući Ani Marčinko za sve učinjeno za SHKM, žele joj puno uspjeha na posebno odgovornoj službi pročelnice „njihovog“ Vijeća, tj. Vijeća za mlade, uvjereni da će nastaviti s jednakim žarom raditi za mlade kao što je to činila i do sada.
 
Ostala imenovanja možete vidjeti na web stranici Dubrovačke biskupije.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!