PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/11/_img_5425.jpg

OBJAVLJENO

  • 07.09.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2079 puta

PODIJELI

Zbor mladih Dubrovačke biskupije koncertom „zaključio“ devetnicu u Gospe od Milosrđa

Koncertom zbora mladih Dubrovačke, te himnom Gospi od Milosrđa u izvedbi zbora Svetišta, završena je, u nedjelju 7. rujna, devetodnevna priprema za slavlje Male Gospe u Svetištu Gospe od Milosrđa u Dubrovniku. Cjelokupna priprema bila je veoma svečana budući je riječ o pripravi za proslavu 100 godina od dolaska kapucina u Dubrovnik i preuzimanja Svetišta Gospe od Milosrđa, a mladi su svojom poletnošću i mladošću dali poseban doprinos ovoj velikoj i značajnoj obljetnici.

Prvih pet dana devetnicu je predvodio fra Ivica Vrbić, dok je ova posljednja četiri dana predvodio fra Goran Rukavina. U propovijedi ovog posljednjeg dana devetnice propovjednik se upitao što je to uopće Crkva, što znači biti dio Crkve. Kazao je da kad se čuje „Crkva“ pomisli se samo na papu, biskupe i svećenike, što je pogrešno, jer Crkvu čine svi vjernici bez kojih Crkva ne bi mogla biti ono što ona jest. Istaknuo je i njezinu dvostrukost: „Crkva je posijana odozgor, a raste odozdo!“, te nastavio kazavši da se snaga Crkve ne krije u politici, ekonomiji ili moći društva, već dolazi od Boga, te da nosi sve tegobe čovječanstva.

Fra Stanko Dodig, upravitelj Svetišta, je na kraju zahvalio obojici predvoditelja devetnice kazavši da su od ove devetnice zapravo učinili duhovnu obnovu, a zahvalio je posebno i mladima Dubrovačke biskupije što su se pjesmom uključili u proslavu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!