PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/forum1.jpg

OBJAVLJENO

  • 15.09.2014.

AUTOR

  • Laudato.hr

PREGLEDANO

  • 2077 puta

PODIJELI

Dr. Matulić: Kršćanin - znak svjetla u društvu

„Kršćanin dublji uvid u stvari dobiva posebnim svjetlom, odnosno vjerom. Onaj koji svijetli vjerom, ne može ga se ne primijetiti. Vjera, nada i ljubav – posebna su Božja oprema“, poručio je prof. dr. Tonči Matulić u svom predavanju „Znakovi vremena i poziv kršćanina u društvu“ 15. rujna, drugoga dana Foruma + koji se održava u Osijeku.

 

„Iako se trenutno puno govori o krizi u politici, ekonomiji i odgojno-obrazovnim sustavima te bračnim i vjerskim krizama, kriza zapravo ne nosi negativno značenje već kriza znači propitivanje i raspravaljanje. Kriza je blagotvorna, jer tjera na promišljanje“, istaknuo je dr. Matulić. „Svi apekti ljudskog života su u krizi, ali ne u katastrofičnom smislu već nam vrijeme krize pruža priliku da mislimo, utvrđujemo i vrednujemo“, nadodao je. Kako je prof. dr. Tonči Matulić poručio mladim katolicima iz cijele Hrvatske, iako svi čeznemo za mirom i sigurnošću to ne smije biti razlog da se ne uhvatimo u koštac s problemima suvremenog svijeta te ohrabrio mlade okupljene na Forumu + da budu svjetlost svijeta.

O svjedočanstvu svog angažmana u politici na lokalnoj razini govorio je i gradonačelnik Metkovića dr. Božo Petrov koji je nedavno izabran za najgradonačelnika jugoistočne i srednje Europe. Dr. Petrov je zajedno sa strankom „Most“ preuzeo upravljanje grada Metkovića te smanjuje dugove toga grada. Dr. Petrov je u predavanju pod nazivom „Važnost osobnog angažmana za dobro zajednice“ istaknuo važnost vlastitog angažmana na primjeru lokalne zajednice, jer iako se ponekad stvari čine nemogućim, ipak je moguće ostvariti svoj cilj. Posvjedočio je mladima kako se trudom i radom može boriti i pobijediti. Iako liječnik s perspektivnom karijerom, svega se toga odrekao kako bi pridonio boljoj budućnosti svojoj obitelji te cijeloj zajednici.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!