PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_sola1.jpg

OBJAVLJENO

  • 17.09.2014.

AUTOR

  • Laudato.hr

PREGLEDANO

  • 2111 puta

PODIJELI

Dr. Ivica Šola poručio mladima: Ustrajte na vjerničkom putu!

„Tri su ključna problema današnjice – pomodarstvo, ravnodušnost svijeta i samoviktimizacija“, istaknuo je u svom predavanju „Društveno stanje i bitna pitanja u Hrvatskoj danas“ dr. Ivica Šola u srijedu, 17. rujna, na „Forumu +“ koji se održava u Osijeku.

Kako je poručio mladima, imperativ postmodernog svijeta je biti bezuvjetno moderan, a to često znači biti i bez identiteta te često mijenjati svoj imidž.

„Mora se znati što se jede, čita, gdje se treba ići... Zbog toga se stalno treba mijenjati mišljenje i imidž“, pojasnio je.

„Najveća prijetnja Crkvi nije sekularizam nego gnoza koja poručuje da se pomoću spoznaje spašava sam sebe. Nije više Bog taj koji milosno spašava već spoznaja.To je uzrokovalo pomamu za literaturom samopomoći“, poručio je.

Drugi ključni problem današnjice je ravnodušnost svijeta prema progonima kršćanama diljem svijeta.

„Biti katolikom u Hrvatskoj je bilo 'lakše' kad su vas progonili za vrijeme komunizma i kad ste znali protiv čega se borite, nego danas kad vas ne primjećuju“, istaknuo je predavač.

Na kraju je dr. Šola pojasnio kako je samoviktimizacijatreći problem kršćanstva. Naime, kako je pojasnio, ljudima su kršćani danas zanimljiivi samo zbog mogućeg skandala te mnogi kršćani osjećaju da nose teški križ u društvu.

„Moramo se kao vjernici boriti i ne smatrati da smo žrtve. Odabrali smo vjernički put i toga puta se trebamo držati i ne patiti zbog toga“, poručio je dr. Ivica Šola mladima.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!