PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/0IMG_1821.JPG

OBJAVLJENO

  • 07.12.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3567 puta

PODIJELI

„Damire, Boga zanima: jesi li još spreman izvršiti svoje obećanje?“

Prvi dan adventske duhovne obnove za animatore i volontere SHKM-a, a pod geslom "Učitelju, koje mi je dobro činiti da baštinim život vječni?", završio je u subotu 7. prosinca u sportskoj dvorani u Gospinom polju euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom koje je predvodio don Damir Stojić.
Ujutro, nakon uvodnog predavanja, u prvoj katehezi predvoditelj duhovne obnove, don Damir, progovorio je o molitvi. Potaknuo je okupljene mlade da Boga stave na prvo mjesto, da ga „ne zaborave“, te da redovito „razgovaraju s Njim“. Ispričao je i svoje iskustvo kada ga je ispovjednik u 16. godini pitao „Boga zanima: jesi li još uvijek spreman izvršiti svoje obećanje“. To ga je duboko dotaknulo, jer samo on je znao za obećanje koje je dao kao osmogodišnjak: da će postati svećenik. Posvjedočio je da je od tada osjetio Boga živim u svom životu i posvetio mu život.
U drugoj katehezi govorio je o opraštanju grijeha, napose se osvrnuvši na sakrament ispovijedi, a kao primjer „uspješne ispovijedi“ naveo je „ispovijed“ razbojnika koji je bio raspet s Isusom.
U trećoj katehezi don Damir je govori o Mariji kao majci, te o njoj kao putu prema Bogu: „Bog nam je došao preko Marije, mi se njemu vraćamo preko Marije!“.
Nakon pripreme za ispovijed, uslijedilo je slavlje sakramenta ispovijedi, kojemu je pristupio veoma velik broj mladih. Euharistijsko slavlje koje je uslijedilo nakon toga predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a propovijedao je don Damir koji je, na temelju evanđeoskog odlomka o potrebi molitve „da Gospodin pošalje radnika u žetvu svoju“, govorio o „žetvi“ kao „novoj evangelizaciji“, a koju je definirao kao „ne mijenjanje istine, već mijenjanje načina prenošenja te istine“. Potaknuo je mlade da iskustvo koje su doživjeli na duhovnoj obnovi prenesu drugima, da budu „radnici u žetvi“.

Tijekom duhovne obnove animatori Dubrovačke biskupije pripremili su zanimljiv zabavni program kojim su mlade zainteresirali i zabavili, napose kroz zanimljive skečeve, među kojima se posebno istaknula glazbeno plesna točka kojom su prikazali zapreke i zamke s kojima se mladi čovjek susreće u svom nasljedovanju Isusa Krista.

Short URL:



U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!