PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/shkm_post_slike/_img_2294.jpg

OBJAVLJENO

  • 30.09.2014.

AUTOR

  • Marko Soldo

PREGLEDANO

  • 2475 puta

PODIJELI

„Team building“ animatora na Šipanu

Animatori Dubrovačke biskupije zajedno s pročelnicom Ureda za mlade Anom Marčinko, svećenikom don Hrvojem Katušićem, voditeljicom animatora Nikolinom Budimir i tajnikom Katehetskog ureda don Marinkom Šljivićem proveli su ovog vikenda, od 26. do 28. rujna, već najavljivani i tradicionalni „team building“ na otoku Šipanu. Njihov domaćin bio je župnik župa Sv. Stjepana i Gospe od Milosti don Slavko Grubišić. Sudjelovali su animatori svih „razina“, od onih koji su prošli samo temeljnu formaciju, do onih sa završenom specijalizacijom, a čak i instruktoratom (riječ je o animatorima koji mogu obučavati nove generacije animatora).  

Nakon izrazito aktivnih i plodonosnih mjeseci iza njih, posebice planiranja, organizacije i provedbe projekta desetljeća, Susreta hrvatske katoličke mladeži, animatori su proveli svoj zasluženi odmor daleko od vreve grada, školskih i ostalih obveza. Proveli su vrijeme u druženju, zabavi, veselju i molitvi, prisjećajući se dojmova prvog Planinarskog križnog puta, SHKM-a i ostalih velikih i zaista vrijednih projekata koji su obogatili njihovu biskupiju, a  u kojem su animatori bili i bit će važna i snažna karika. Kupanje je nažalost izostalo, no bilo je pregršt vremena za molitvu, razgovor s duhovnicima o aktualnim temama, roštilj, kuhanje, igru, druženje s mještanima Luke Šipanske pa čak i za spavanje. Na nedjeljnoj misi u župnoj crkvi Sv. Stjepana bili su srdačno pozdravljeni i počašćeni što su prisustvovali krštenju malene mještanke Sare, koja možda kada poraste odluči postati budući animator Dubrovačke biskupije po uzoru na goste na njenom krštenju.

Animatori su iskazali zahvalnost domaćinu, te mu pomogli oko uređenja i održavanja okoliša crkve i župne kuće.

No, to ih nije spriječilo da odvoje vrijeme i za projekte koji ih očekuju u ostatku ove, ali i kroz čitavu sljedeću godinu. Preuzeli su svoje buduće zadaće u specijalizaciji animatora, kao i u organizaciji temeljne formacije nove generacije. Zahvaljuju se njihovim domaćinima na gostoprimstvu i iščekuju ponovni dolazak na lijepi Šipan, možda već i dogodine.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!