PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/afrika_spiona01.jpg

OBJAVLJENO

  • 05.10.2014.

AUTOR

  • Marinela Banovac (tekst) i Marija Duper (foto)

PREGLEDANO

  • 3357 puta

PODIJELI

„Srce za Afriku“ u Mandaljeni

Župa sv. Marije Magdalene iz Mandaljene povodom misijskog mjeseca (listopada) i na poticaj njihove župljanke Marinele Banovac koja se nedavno vratila iz misije u Africi, organizirala je u nedjelju 5. listopada u dvorani Spiona humanitarni program pod nazivom “Srce za Afriku”.

U programu su sudjelovali članovi Frame Osova s predstavom“Fra Vjeko” u kojoj su prikazali život i djelo misionara fra Vjeke Ćurića. Poruka predstave, a ujedno i života fra Vjeke je vršenje dvije najveće zapovjedi, zapovijedi ljubavi.

U programu je sudjelovao i VIS Jukić, bogoslovi Franjevačke teologije u Sarajevu te Emica Elveđi iz Osijeka fotografskom izložbom kroz koju je prikazan život u Africi. Za uspomenu na ovaj događaj gosti su imali priliku dobiti ručno rađene suvenire iz Afrike.

Prikupljeni prilozi su namijenjeni za izgradnju škole u selu Kivumu gdje djeluje misionar fra Ivica Perić.

Gosti večeri bili su Ana Šoglar Martinović iz Zadra i Bojana Mutnović iz Sarajeva koje su također bile u Ruandi, te nećakinja fra Ivice Perića Ivana Marjanović iz Kiseljaka. Istog dana u župnoj crkvi misu je predvodio fra Miroslav Jonjić iz župe Osova, a slavlje je svojom pjesmom animirao VIS Jukić.

Organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali i sudjelovali u izgradnji budućnosti mladosti sela Kivumu.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!