PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/11/img_6727.jpg

OBJAVLJENO

  • 02.10.2014.

AUTOR

  • dominikanke.org

PREGLEDANO

  • 3547 puta

PODIJELI

Oblačenje i zavjetovanje mladih dominikanki na Korčuli

U četvrtak, na svetkovinu svetih Anđela čuvara 2. listopada, slavilo se u Korčuli višestruko slavlje. Ponajprije, anđeli čuvari su zaštitnici Kongregacije sestara dominikanki u Hrvatskoj i kuće matice u Korčuli. Na ovaj dan sestre najčešće započinju novicijat i polažu zavjete. Tako su postulantice Romana Puškarić i Jana Dražić primile odijelo dominikanskog Reda i započele svoj novicijat.

S. Josipa Otahal obnovila je svoje privremene zavjete. S. Hijacinta Bačić i s. Rafaela Brajičić slavile su dijamantni jubilej zavjeta. S. Miroslava Jajčević, s. Ivica Jolić, s. Marcela Primorac, s. Tadeja Bošnjak, s. Pavla Negovec i s. Edita Rogina slavile su zlatni jubilej svojih zavjeta, a s. Jaka Vuco srebrni jubilej.

Obred oblačenja i euharistijsko slavlje započelo je u 11 sati ulaznom procesijom. Vrhovna glavarica s. Katarina Maglica predala je odijelo Reda postulanticama Romani i Jani, a one su izišle kao novi ljudi i s novim imenima: s. Manes i s. Jana. Zatim su primile krunicu i konstitucije zajednice. Euharistijsko slavlje predslavio je fr. Mato Bošnjak u koncelebraciji sa subraćom dominikancima, franjevcima i župnicima otoka Korčule i Pelješca.


U homiliji je fr. Mato naglasio tu povezanost svih koraka koje sestre čine u ovom slavlju: početak, obnovu i zahvalu za prijeđeni put. Na tom putu uživaju osobitu zaštitu anđela čuvara i na nju trebaju računati u konkretnom životu. Nakon homilije s. Josipa je obnovila svoje zavjete na godinu dana, a sestre jubilarke su iznova potvrdile svoju spremnost slijediti Krista do konca života.


U euharistijskom slavlju sudjelovala je rodbina sestara, braća dominikanski novaci te prijatelji sestara. Zajedništvo se nastavilo čestitanjem, blagovanjem i pjesmom za zajedničkim stolom.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!