PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_img_2021.jpg

OBJAVLJENO

  • 20.10.2014.

AUTOR

  • Marko Soldo

PREGLEDANO

  • 2929 puta

PODIJELI

Dubrovačka biskupija dobila prvih šest animatora instruktora!

Animatori Dubrovačke biskupije Ivana Curić, Petra Žanetić, Iva Bačić, Antonio Raič, Božo Džamarija i Marko Soldo su ovog vikenda od 17. do 19. listopada sudjelovali na posljednjem vikendu Specijalizacije animatora instruktora koji se održao u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije, te u suradnji sa Salezijanskom obitelji. Uz mlade snage Dubrovačke biskupije vikendu su prisustvovali mladi Đakovačko-Osječke nadbiskupije, Šibenske biskupije, Vrhbosanske nadbiskupije i Salezijanske provincije.

Naše mlade snage su kroz organizaciju raznih radionica i vođenju istih pred ostalim sudionicima vikenda, stekli dodatno iskustvo koje će trebati pokazati već pred novim generacijama animatora. Vikend se održao u kući Družbe misionara Krvi Kristove u Zagrebu gdje su domaćini velikodušno i ljubazno primili mlade animatore iz cijele nam Hrvatske i susjedstva, te se animatori i ovim putem svojim domaćinima od srca zahvaljuju.

U nedjelju poslije euharistiskog slavlja koje je predvodio mons. Mijo Gorski, predsjednik Odbora HBK za mlade upriličena je dodjela certifikata sudionicima za završen najveći stupanj u animatorstvu.

Naša biskupijska „šestorka“ iz župa Gradskog i Korčulanskog dekanata završetkom ovog posljednjeg vikenda specijalizacije animatora instruktora postali su „animatori – instruktori“, time školovani za osposobljavanje novih generacija animatora. Oni će trebati pokazati svoje znanje i stečene vještine već idući vikend , prvi vikend Temeljne formacije  animatora Dubrovačke biskupije.

„Na kraju ovog teksta dopustit ćete nam da se obratimo u prvome licu. Zaista se od srca želimo zahvaliti svim svojim župnicima koji su nas odlučili uputiti na školovanje za animatora. Želimo se zahvaliti svim svojim povjerenicima za mlade, onim koji su to nekada bili: don Hrvoju Katušiću i don Marinu Lučiću ali naravno i danas, našoj povjerenici za mlade Ani Marčinko. A na kraju od srca hvala i našem dragom ocu biskupu mons. Mati Uziniću koji je bio prisutan kada smo započeli animatorstvo prije tri godine, a evo sada smo to školovanje priveli kraju. Sada nas čeka onaj najvažniji dio, kako to primijeniti u praksi! Najveća vam svima hvala“, poručuju animatori-instruktori Dubrovačke biskupije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!