PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_dsc00440.jpg

OBJAVLJENO

  • 28.10.2014.

AUTOR

  • Ane Crnjak

PREGLEDANO

  • 2566 puta

PODIJELI

Mladi volonteri pomažu osobama s invaliditetom

Zaklada "Čujem, vjerujem, vidim" iz Zagreba prošlog je vikenda sa svojim članovima posjetila Dubrovnik, a upravitelj zaklade Mirko Hrkač obratio se Dubrovačkoj biskupiji s molbom da im osigura volontere koji bi proveli subotnje jutro 25. listopada s njihovim članovima koji nisu mogli na zidine, na što je biskupija rado pristala.

 

Naime, u zakladi ima članova s raznovrsnim invaliditetima, a jedan od njih je i nemogućnost hodanja. Te mlade ljude kolica ne sputavaju u normalnim životnim aktivnostima kao što su redovito pohađanje fakulteta i normalan posao. Turistička zajednica grada Dubrovnika je mladim ljudima s invaliditetom omogućila besplatnu vožnju žičarom na Srđ i razgledavanje zidina. Nažalost, dubrovačke zidine nisu pristupačne osobama u kolicima tako da je sedam osoba ostalo na Stradunu dok su njihovi prijatelji i anđeli volonteri koji su stalno uz njih išli u razgledavanje zidina. 

 

To jutro volonteri i osobe s invaliditetom koji nisu mogli na zidine našli su se pred Onofrijevom fontanom odakle su krenuli u šetnju Stradunom, a kafiću uz ugodan razgovor popili topli čaj. Volonteri su saznali da neki članovi zaklade rado i lijepo pjevaju, te su poželjeli zajedno s njima zapjevati. Za zajedničku pjesmu, zbog dobre akustičnosti odabrali su prolaz u kojem se nalazi Verbumova knjižara, i to se pokazalo kao pun pogodak. Pjevali su iz srca i bez straha od kritike. Rastali su se sretni zbog susreta koji ih je sve obogatio.  

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!