PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/10354815_767939576574696_6076980189655999159_nj.jpg

OBJAVLJENO

  • 29.10.2014.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3054 puta

PODIJELI

Effata – svaka osoba je bitna

Uvodnom molitvom, prožetom tišinom, poniranjem u sebe posvješćivanjem Božje prisutnosti u srijedu, 29. listopada, u sjemeništu započela je  s djelovanjem Effata.

Lucija Miletić, Antun Končić i Ivica Zec su animatori Effate, a nakon njihovog predstavljanja uslijedilo je međusobno upoznavanje kroz igru. Razgovaralo se s polaznicima o njihovim očekivanjima i mišljenjima o tome što je Effata te im se predstavio program. Antun Končić istakanuo je da je «specifičnost i privlačnost Effate je u tome što ju ne obilježava predavački stil u kojemu bi članovi bili pasivni sudionici, već su svi uključeni u njen rad, te da će svaka grupa kroz nekoliko tjedana ili mjeseci ovisiti o svakom pojedinom članu zajednice.» Končič je rekao da je uloga animatora uvesti u temu tjedna te nježno usmjeriti, što simbolizira i sjedanje u krug te da su iskustva u Zagrebu i Splitu pokazala da se članovi Effate s vremenom zbliže, te postaju pravi prijatelji. Zajedničko druženje nastavilo se u prostorima sv. Klare te je završilo molitvom.

Animatori su istaknuli da je prvo druženje bilo zajedničko no da su već od sljedećeg puta dvije grupe, srednjoškolci te studenti i mladi radnici, također u srijedu, u 20 sati u sjemeništu.

Effata- "otvori se"- cjeloviti je program krščanske formacije za sve mlade koji žele oplemeniti svoju mladost, biti dijelom kršćanske zajednice i aktivno raditi na izgradnji svoje osobnosti i duhovnosti. Namjera samog projekta je pružiti mladima priliku da stasaju u mudrosti i oplemene svoju mladost.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!