PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/11/_l1190198_naslovna.jpg

OBJAVLJENO

  • 14.11.2014.

AUTOR

  • Andrea Grgurević

PREGLEDANO

  • 1905 puta

PODIJELI

Večer za Vukovar

"Večer za Vukovar", dramsko-scenski program mladih Dubrovačke biskupije kojim se pripremaju za hodočašće u Vukovar održan je u petak 14. studenog u samostanu sv. Klare u Dubrovniku.

Večer je započela riječima pozdrava i zahvale na velikom odazivu, a nakon toga uslijedio je dramsko-scenski prikaz života jednog hrvatskoga vojnika u ratnom zarobljeništvu neprijateljskih snaga. U prepunoj dvorani vladao je muk, a okupljeni su je ispunili divljenjem i posebnim emocijama. Čitajući tekstove mladi su upućivali riječi zahvale i ponosa svima onima koji su dali živote kako bi današnji mladi mirno živjeli.

Sam kraj zaključen je zajedničkom molitvom, a mladi su odisali novom radošću i s nestrpljenjem uoči hodočašća u Vukovar.

Vijeće za mlade Dubrovačke biskupije već petu godinu za redom organizira hodočašće za srednjoškolce s područja Dubrovačke biskupije u Vukovar za Dan sjećanja na žrtve Vukovara. Prije samog puta mladi sudjeluju u programu pripreme koji se sastoji od edukativnih radionica kroz koje se polaznike upoznaje s ratnim događanjima te u sklopu tog programa imaju i radionicu svijeća te su na njih oslikavali i pisali misli podrške za Vukovar. U izradi svijeća i Večeri za Vukovar, uz polaznike programa Vijeća za mlade, ove godine sudjelovali su i mladi župe sv. Mihajla i sv. Petra koji su također na svojim župama imali program pripreme. Vrhunac tih priprema je upravo „Večer za Vukovar“ na kojoj su mladi pokazali svoju kreativnost.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!