PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_0851.jpg

OBJAVLJENO

  • 12.12.2014.

AUTOR

  • Romana Čomić

PREGLEDANO

  • 2736 puta

PODIJELI

Taize molitveni susret priprave: Bog je utočište i snaga

Uvodnom pjesmom Magnificat 12. prosinca u crkvi sv. Spasa započeo je drugi molitveni susret priprave za Taize susret mladih, u Pragu na „Hodočašće povjerenja“.

Nakon molitvenih zaziva iz Psalma 25 mladi su čitali: «A Marija je stajala vani kod groba i plakala. Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo - jedan kod glave, drugi kod nogu. Kažu joj oni: „Ženo, što plačeš?“ Odgovori im: „Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše.“ Rekavši to, obazre se i ugleda Isusa gdje stoji, ali nije znala da je to Isus. Kaže joj Isus: „Ženo, što plačeš? Koga tražiš?“ Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: „Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti.“ Kaže joj Isus: „Marijo.“ Ona se okrene te će mu hebrejski: „Rabbuni!“ - što znači: „Učitelju!“ Kaže joj Isus: „Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu“ Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: „Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao.“  (Ivan 20, 11-18)

Pjesma Ubi caritas uvela je mlade u meditativnu tišnu koja je potrajala oko 15-ak minuta nakon koje je slijedila molitva: «Isuse, svjetlosti naših srdaca, od svojeg uskrsnuća stano dolaziš k nama po Duhu Svetom. Gdje god bili, ti nas uvijek čekaš. I govoriš nam: „Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni, i ja ću vas odmoriti.“ Pjevajući Kyrie eleisončitali su moltvene zazive za domovinu i sve njene stanovnike, za sve koji rade za opće dobro, za one koji otkrivaju vjeru i koji se pripremaju za krštenje, za one koji svojim radom osiguravaju da svi imaju dovoljno za jesti, za one koji se trude smanjiti rizik od prirodnih katastrofa, za sve koji pomažu ugroženim narodima te za one koji su krivo optuženi, za one koji pate zbog svoje pravednosti.

Molitveni susret završili su moleći Oče naš te pjesmama u Taizeovskom stilu, Dona la pace i Let all who are thirsty come, a koje možete poslušati u nastavku:

 

 

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!