PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_1776.jpg

OBJAVLJENO

  • 20.12.2014.

AUTOR

  • Tea Miloglav

PREGLEDANO

  • 2723 puta

PODIJELI

Posebni „predbožićni“ Nightfever u Dubrovniku

U crkvi sv. Spasa u Dubrovniku u subotu 20. prosinca održan je treći po redu dubrovački Nightfever. Za razliku od prethodna dva koja su održana u ljetnim mjesecima, ovaj Nightfever održan je pred Božić, a cilj mu je bio potaknuti vjernike na razmišljanje i promjene koje bi mogli donijeti uz blagdan Isusovog rođenja.

Posebna snaga molitve osjećala se kroz cijelu noć. Biskupijski band mladih ispunio je crkvu pjesmom, a svatko je mogao zapaliti svijeću ispred oltara, uzeti citat iz Svetog pisma i zapisati osobnu molitvu. Ovaj put većina sudionika bili su vjernici grada Dubrovnika, a ne turisti, i to je činilo ovaj Nightfever još posebnijim.  Crkva je kroz cijelu noć bila ispunjena pjesmom, meditacijom i molitvom, dok su dva svećenika bila su na raspolaganju za ispovijed. Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić bio je prisutan velik dio večeri te je i on iskoristio priliku za svoje osobne molitve koje je zapisao i stavio u košaricu.

Nightfever bio je još jedan susret s Isusom Kristom koji je potaknuo razmišljanje, radost i ljubav u ovo božićno doba, a nadasve pomogao približiti Krista svim mladima i vjernicima Dubrovačke biskupije. Mladi Dubrovačke biskupije radosni zbog održavanja ovog Nightfevera, istovremeno su u iščekivanju četvrtog, tj.  ljetnog, onog užurbanijeg, gdje se susreću mnoge vjere i kulture radi osjećanja zajedništva i ljubavi s Bogom.

Nightfever je projekt međunarodnoga karaktera pokrenut 2005. godine u Kölnu u Njemačkoj, nakon Svjetskog dana mladih. Osmišljen kao večer otvorenih vrata crkve želi ljudima omogućiti trenutke molitve i meditacije. Specifičnost Nightfevera je u pjesmi, molitvi i meditaciji na više svjetskih jezika. Ovaj projekt je do sada održan u šezdesetak svjetskih gradova, poput Rima, Sydneya, Glasgowa, Münchena, Lourdesa, te Splita u kojem je ovaj projekt realiziran prvi put u Hrvatskoj 2012, a već iduće godine i u Dubrovniku. Velika posjećenost i izrazito pozitivne reakcije stanovnika Grada te domaćih i stranih gostiju opravdale su pokretanje ovog projekta i u Dubrovniku. Više o ovom projektu u svijetu možete saznati OVDJE.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!