PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2014/_radost_bozica_drugi_08.jpg

OBJAVLJENO

  • 21.12.2014.

AUTOR

  • Angelina Tadić

PREGLEDANO

  • 2758 puta

PODIJELI

Završila akcija "Podijelimo radost Božića" i kamion krenuo prema Karlovačkom dekanatu

Oko 800 paketa prehrambenih namirnica koje su stanovnici Dubrovnika prikupili u dvodnevnoj humanitarnoj akciji "Podijelimo radost Božića" ukrcano je u kamion koji se u nedjelju, 21. prosinca oko 13 sati s Pila uputio prema Karlovačkom dekanatu. Tamo će prikupljeni darovi biti podijeljen najpotrebnijim obiteljima i pojedincima kako bi i oni u radosti proslavili Božić.

 Tijekom dvodnevne akcije na Brsaljama one koji su dovozili pomoć dočekivali su predstavnici organizatora, volonteri, redovnice, redovnici, dominikanski novaci, obitelji prihvaćajući pakete i zahvaljujući donatorima. Dubrovački vaterpolisti, džudaši, košarkaši, rukometašice, odbojkašice, članovi MNK "Škver" također su svojim donacijama pomogli akciju, ali su također darovali i dio svog slobodnog vremena volontirajući na Pilama i prenoseći pakete. Neke od župa Dubrovačke biskupije pomoć su prikupili na svom području te sve zajedno dovezli na Pile. Da je važno pomagati drugima pokazala je i vjeronaučna skupina iz župe sv. Petra Boninovo koja je sa s. Marinelom donijela svoje darove djeci s karlovačkog područja. I ove godine akciji su se odazvali i Županija dubrovačko-neretvanska i Grad Dubrovnik koji su, uz Dubrovačku biskupiju, među većim donatorima čiji paketi pomoći će svakako pomoći potrebnima u karlovačkom kraju među kojima su i oni stradali u nedavnim poplavama.

Osmu akciju "Podijelimo radost Božića" organizirali su Vijeće za mlade, Vijeće za život i obitelj, Caritas Dubrovačke biskupije, Hrvatsko katoličko liječničko društvo i HKD Napredak Dubrovnik.  

U došašću su, uz poznate akcije biskupijskog Caritasa, različite humanitarne akcije bile organizirane na različite načine po župama Dubrovačke biskupije kako bi se pomoglo najpotrebnijima u neposrednoj blizini, a akcije upućene potrebnima izvan biskupije bile su organizirane u župi Presvetog Trojstva Gruda i župi sv. Vlaha Ston.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!