PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_svi.jpg

OBJAVLJENO

  • 21.12.2014.

AUTOR

  • Elena Bušković

PREGLEDANO

  • 3445 puta

PODIJELI

Žive jaslice u Konavlima

Ispred crkve Presvetog Trojstva na Grudi, u nedjelju 21. prosinca, zaživio je najljepši događaj iz Betlehema. U organizaciji mladih župe Presvetog Trojstva osmišljen je program živih jaslica.

Pred okupljenim mnoštvom znatiželjnih gledatelja, a naročito djece, odvijalo se uprizorenje Isusovog rođenja u Betlehemu. Gledatelji su mogli uživati u prizorima pastira oko vatre, plesu anđela, dolasku kraljeva te rođenja Isusa u štalici. Prizor je bio praćen čitanjem dijela o Isusovu rođenju iz Evanđelja po Luki. Glazbena pratnja cijelog uprizorenja bio je zbor mladih. Cjelokupan dojam obogatile su domaće životinje koje su djeci bile najzanimljivije.
U pripremi cijelog događaja svoj doprinos dali su mnogi župljani na čelu sa župnikom mr. don Josipom Mazarekićem. Neki su pomogli u izradi štalice, neki u izrađivanju kostima ili pripremi scene te pripremi kolača za čašćenje koje je uslijedilo nakon programa. 
Organizatori su izrazili nadu da će se radost i zajedništvo Božića koju su osjetili mladi prilikom pripreme i izvođenja živih jaslica prenijeti u sve obitelji.

 

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!