PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_2293_medium_.jpg

OBJAVLJENO

  • 24.12.2014.

AUTOR

  • Romana Čomić i Tea Miloglav (tekst) & Magdalena Katušić (foto)

PREGLEDANO

  • 3238 puta

PODIJELI

Mladi Dubrovačke biskupije Kolendom čestitali Banji dan

Mladi Dubrovačke biskupije u srijedu, 24. prosinca, u jutarnjim satima su se okupili u sv. Klare te pjevajući Dubrovačku kolendu krenuli glazbom nagoviještati porođenje Isusa Krista i čestitali Badnji dan.

Koledom su obradovali i izmamili suze radosnice korisnika Doma za starije i nemoćne osobe «Domus Christi» kojeg su cijelog ispunili pjesmom. Pjevajući zabavne pjesme krenuli su preko Pila u Dom za starije i nemoćne osobe Dubrovnik gdje su također čestitali nadolazeće blagdane, «dijelili» osmijehe i dobro raspoloženje. Svećenički dom Dubrovačke biskupije mladi kolendari ispunili su pjevajući s jednakim veseljem Narodi nam se, U sve vrijeme godišta i Radujete se narodi te su im se svećenici pridružili. Tijekom druženja svećenici su mladima uputili čestitke, podijelili savjete i razgovarali o istinskom značenju rođenja Isusa za svaku osobu te ih pozvali da žive život u skladu s kršćanskim vrijednostima i vjerom u Gospodina. S posebnom radošću i toplinom mladi Dubrovačke biskupije uputili su se prema domu biskupa mons. Mata Uzinića kojeg su dozvali Koledom i pjesmom Lijepo ime Mate, a pjesmu, čašćenje i razgovor nastavili zajedno u njegovom domu. U svakom domu su bili su srdačno dočekani i okrijepljeni pićem, hrostulama, priklama, posnim kolačićima i kontonjatom, a iznimka nisu bili ni Dominikanci gdje je završila ovogodišnja kolenda.

Nekolicina mladih je rekla kako im je ovaj Badnjak do sada najljepši, a svi su se složili da je kolendavanje i njima donijelo radost, posebno kada su vidjeli koliko je to značilo svima koje su posjetili.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!