PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_3140.jpg

OBJAVLJENO

  • 31.12.2014.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2737 puta

PODIJELI

Na misi zahvalnici na kraju godine biskup Uzinić posebno istaknuo zahvalnost za SHKM

Misu zahvalnicu s pjevanjem Tebe Boga hvalimo posljednjeg dana stare godine u srijedu 31. prosinca u dubrovačkoj katedrali predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

U propovijedi biskup je kazao da bi ovaj posljednji dan u godini trebao biti ispunjen s dvije stvarnosti, jedna je „kajanje zbog onoga što smo loše učinili ili zbog dobra koje smo propustili učiniti“ a druga je da „sa zahvalnošću prema Bogu gledamo na sve ono dobro što nam se dogodilo u protekloj godini“.

Među događajima koji su obilježili prethodnu godinu posebno je istaknuo jedan događaj koji je obilježio cijelo pastoralno djelovanje i život naše biskupije, ali i imao pozitivan utjecaj na lokanu društvenu stvarnost, kao i odjek u široj društvenoj i crkvenoj stvarnosti, a riječ je o Susretu hrvatske katoličke mladeži koji se, pod geslom Na slobodu pozvani održao u Dubrovniku i Dubrovačkoj biskupiji 26. i 27. travnja. „Bio je to susret ispunjen radošću, pjesmom, gostoprimstvom, otvorenošću, a zapravo živom vjerom, kako mladih koji su nam došli, tako i svih nas koji smo ih ugostili. (...) Na kraju nam ne preostaje drugo nego reći Bogu hvala za veliki dar Susreta hrvatske katoličke mladeži Dubrovnik 2014. Uz zahvalnost Bogu, potrebno je zahvaliti i svima onima koji su mu se stavili na raspolaganje.“, kazao je biskup, te pojedinačno zahvalio mnogobrojnima koju su dali svoj doprinos, te primijetio da „nas jedinstvo i zajednička zauzetost oko nekog dobrog cilja, naravno u otvorenosti Bogu i njegovoj milosti, osposobljava za velike stvari, a Susret hrvatske katoličke mladeži je doista bio dobar cilj, cilj koji, nadam se, nije iscrpljen u samom susretu, nego se i dalje nastavlja u velikim stvarima važnim za našu budućnost, kao i budućnost svih sredina iz kojih su nam došli mladi u pohode, ali i kako nas nejedinstvo u svemu koči i ne dozvoljava nam da idemo naprijed.“

Euharistijsko slavlje zaključeno je s Te Deum, tj. Tebe Boga hvalimo koji je izveo Mješoviti katedralni zbor pod vodstvom prof. Margit Cetinić.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!