PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/11/img_2611.jpg

OBJAVLJENO

  • 04.01.2015.

AUTOR

  • Ivana Papac i Lea Kukuruzović

PREGLEDANO

  • 3649 puta

PODIJELI

Započela opća specijalizacija animatora

Opća specijalizacija animatora Dubrovačke i Mostarsko-duvanjske biskupije započela je u nedjelju 4. siječnja. Specijalizacija se održava u Samostanu sv. Jeronima u Slanom i traje osam dana.

Na specijalizaciju je krenulo 14 mladih animatora, koji su prošli četiri vikenda temeljne formacije od kojih je 11 iz Dubrovačke biskupije, te troje iz Mostarsko-duvanjske biskupije. Ove godine su se u ulozi instruktora našli i instruktori Dubrovačke biskupije, Božo Džamarija i Antonijo Raič, koji su prije nekoliko mjeseci dobili certifikat za instruktora, a u pomoć su im došli instruktori iz Ureda za mlade HBK i pomoćni animatori.

Prvog dana specijalizacije mlade je u program uvela predstavnica HBK Petra Juriša koja je govorila o ciljevima specijalizacije. Nakon toga uslijedile su radionice:  „Rad po dobi“ i „Organizacija i planiranje“ u kojima su mladi naučili kako prilagoditi sadržaj prema dobi sudionika, te kako uspješno organizirati neki program na svojim župama.

Navečer su se animatori okušali u igri „Oklada“ u kojoj su bili izazvani od strane instruktora da 30 različitih zadataka odrade u jednom satu. Animatori su svoj zadatak izvršili uspješno, a na instruktorima je red da izvrše svoju „presudu“.

Večer je završila molitvom zaziva Duhu Svetomu.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!