PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/img_2806_-_copy__medium_.jpg

OBJAVLJENO

  • 11.01.2015.

AUTOR

  • Ivana Papac

PREGLEDANO

  • 2828 puta

PODIJELI

Završena Opća specijalizacija animatora

Opća specijalizacija animatora Dubrovačke i Mostarsko-duvanjske biskupije završena je u nedjelju 11. siječnja. U osmodnevnom programu koji se održao u Slanom mladi su prolazili razne radionice. Dio radionica prolazili su svi animatori, dok su se za dio radionica morali opredijeliti. Zajedničke radionice bile su vezane za komunikaciju, javni govor, stilove vođenja, kreativnost, sport, itd. U podjeli animatori su se morali opredijeliti za rad s mladima ili rad s djecom, ovisno o podjeli animatori su slušali kako voditi sastanke prvopričesnika, ministranata, krizmanika, ili pak molitveno-biblijske sastanke. Sve radionice podijeljene su na praktični i teoretski dio. Svakog dana animatori su slavili misu, te molili zajedničke jutarnje i večernje molitve. Svaku večer održao bi se i zabavni program u kojemu su se igrale razne igre, plesali plesovi, te kroz zabavan način učili kako zabaviti djecu i mlade.

U srijedu 7. siječnja animatorima se pridružio i dubrovački biskup mons. Mate Uzinić koji je s njima proveo cijeli dan. Biskup je predvodio misu, blagoslovio samostan u Slanom, išao na izlet, imao „kavu s duhovnikom“ na kojoj je s mladima razgovarao o aktualnim temama, te na kraju imao klanjanje s mladima.

Mladi animatori posebno su zahvalili župniku i gvardijanu u Slanom fra Ljudevitu Lasti: „Veliko hvala fra Ljudevitu koji se ovih osam dana brinuo da mladima ništa ne fali, te s mladima svakodnevno imao misu.“

Na kraju cijelog programa animatori su dobili certifikate koje su im podijelili pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko, voditeljica Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije Ivana Čogelja, te voditeljica programa formacije animatora „Mladi za mlade“ Petra Juriša.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!