PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2013/0IMG_2704.JPG

OBJAVLJENO

  • 15.12.2013.

OBJAVIO

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 2268 puta

PODIJELI

Podijelimo radost Božića: jedan kamion nije bio dovoljan

Humanitarna akcija „Podijelimo radost Božića“ i više nego uspješno završila je u nedjelju 15. prosinca na Pilama u Dubrovniku, te je pomoć krenula prema Kistanjama u Zadarskoj nadbiskupiji. Riječ je o sedmoj godini ove već tradicionalne humanitarne akcije koja uspijeva potaknuti sve ljude dobre volje da pomognu onima koji su u potrebi. Iako je i u proteklih šest godina odaziv bio izvrstan, ovo je prvi put da je prikupljeno preko 1000 paketa pomoći. Konkretno, ove godine prikupljeno je 1250 paketa, što je iznenadilo i same organizatore. To iznenađenje očitovalo se i u tehničkoj poteškoći koja je organizatore zapravo obradovala: veliki kamion predviđen za prijevoz do Kistanja, koji je svih prethodnih šest godina bio dovoljan, ovaj put iako popunjen do vrha, nije mogao ukrcati sve prikupljene pakete. Iz tog razloga organiziran je prijevoz i drugim manjim kamionom koji će u utorak odvesti preostale pakete pomoći.
Krešimir Marković, jedan od organizatora, izrazio je svoju radost zbog izrazitog uspjeha ovogodišnje akcije: „Bogu hvala na svemu, hvala ljudima za sve što su donijeli, što su uložili svoje srce. Uvijek je bio pun kamion, no ove godine nećemo, na radost, moći sve jednim kamionom poslati“ Zahvalio je i svim volonterima kojih je bilo oko 150, kao i ostalim organizatorima, te kazao: „Bogu hvala da imamo priliku činiti dobro i dati drugimapriliku da čine dobro“.
Akciju su organizirali Vijeće za mlade i Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije u suradnji s HKD „Napredak“ Dubrovnik, Hrvatskim katoličkim liječničkim društvom i Caritasom Dubrovačke biskupije.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!