PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/_img_9172__medium_.jpg

OBJAVLJENO

  • 25.01.2015.

AUTOR

  • Ivana Papac

PREGLEDANO

  • 3623 puta

PODIJELI

Treći vikend formacije animatora: Mjesto i pripadnost u zajednici

Treći vikend temeljne formacija animatora održao se od petka 23. siječnja do nedjelje 25. siječnja u Sjemeništu u Dubrovniku. Tema trećeg susreta bila je „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici“. Pedesetak mladih kroz vikend susret razmišljalo je o pripadnosti zajednici i svome mjestu u njoj.

Kroz razna predavanja, radionice, mise, molitve i zabavne večeri ove formacije mladi su otkrivali da su svi međusobno ovisni jedni o drugima, ali isto tako da su pojedinci s osobnim darovima i sposobnostima.

Cilj ovog susreta bio je da mladi otkriju svoje mjesto u zajednici te da u susretu s različitim područjima na kojima animator može djelovati uvide koja je njihova uloga u istima.

Uz animatore instruktore, sudjelovali su i animatori koji su prije dva tjedna prošli Opću specijalizaciju animatora. Oni su organizirali veselu večer u kojoj su mladima pokazali koji sve tipovi igara postoje i gdje ih mogu koristiti u svom budućem radu.  Većini animatora ovo je bio prvi put da su imali priliku voditi ovakvu vrstu programa.

Uz animatore instruktore i animatore s mladima je bilo i tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije don Marinko Šljivić koji je kroz misu tj. propovijed mlade također poticao na zajedništvo. Mladima je poručio da će se u životu naći u puno zajednica, ali da će samo one u kojima svoje mjesto ima i Krist zaista opstati.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!