PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

ostalo/novo/img_6062.jpg

OBJAVLJENO

  • 13.02.2015.

AUTOR

  • Romana Čomić

PREGLEDANO

  • 2829 puta

PODIJELI

Taizé petak: U kući Oca mojega sam

Taizé molitveni susret mladih u Dubrovniku održan je u crkvi sv. Spasa u Gradu u petak, 13. veljače,  te se okupilo 20-ak mladih koji su kraj radnog i studentskog tjedna odlučili provesti s Bogom u meditativnim molitvama, pjesmi i tišini. U organizaciji Studentskog katoličkog centra Taize molitveni susret će se održavati jednom mjesečno, svakog drugog petka u mjesecu u istoj crkvici samo pod svijetlom svijeća.

Molitveni susret započet je pjesmom Magnificat te su sudionici su naizmjenično, svatko sa svoga mjesta čitali iz Psalma 84, nakon čega je uslijedilo čitanje iz Evanđelja po Luki: «Kad roditelji ugledaše dijete Isusa u hramu, nakon što su ga tražili tri dana, zapanjiše se, a majka mu njegova reče: „Sinko, zašto si nam to učinio? Gle, otac tvoj i ja žalosni smo te tražili.“ A on im reče: „Zašto ste me tražili? Niste li znali da mi je biti u onome što je Oca mojega?“ Oni ne razumješe riječi koje im reče. I siđe s njima, dođe u Nazaret i bijaše im poslušan. A majka je njegova brižno čuvala sve ove uspomene u svom srcu. A Isus napredovaše u mudrosti, dobi i milosti kod Boga i  ljudi.» (Luka 2, 48-52)

Po završetku pjevanja Ubi caritas uslijedila je – tišina koja je nakon petaestak minuta prekinuta pjevanjem Kyrie kyrie eleison. Kyrie kyrie eleison i molitvenim zazivima «za Crkvu, koja je obitelj sve djece Božje, za djecu koja žive blizu nas ili u našim zajednicama, za one koji te svjedoče svojim načinom života, za naše obitelji i za one koji su nam dragi i za one koji su u potrazi za ljubavlju.»

Prvi ovogodšnji Taize molitveni susret završen je zajedničkom molitvom Oče naš te pjesmama izvođenim kao u Pragu na nedavnom susretu Laudate omnes gentes i Nada te turbe.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!