PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_bis-zbor4.jpg

OBJAVLJENO

  • 19.03.2015.

AUTOR

  • Ivan Lučić (tekst) & HKR (foto)

PREGLEDANO

  • 2667 puta

PODIJELI

Zbor mladih Dubrovačke biskupije na HKR-u

Večeras u četvrtak 19. ožujka u emisiji Hrvatskog katoličkog radija „Sacro ritam“ u 20.30 sati moći će se čuti Zbor mladih Dubrovačke biskupije, zahvaljujući snimanju u Dubrovniku prošlog vikenda, a sve u sklopu projekta „Korizma u novom ruhu“.

 

Ovo snimanje je za Zbor mladih Dubrovačke biskupije, nakon prošlogodišnjeg SHKM-a jedan od značajnijih događaja. U posljednjih godinu dana su gostovali i na „Uskrsfestu“, u Splitu na „Hrvatskom nadzemlju“, a osim povremenih nastupa i pjevanja na duhovnim obnovama (imat ćete ih priliku čuti i ove subote na korizmenoj duhovnoj obnovi „Život vedra lica“), pjevaju svakog četvrtka na misi za mlade u crkvi Male braće u 19 sati.

Dojmovi sa snimanja su „izvrsni, bilo je naporno, ali lijepo, u svakom slučaju jedinstveno iskustvo", poručuju zboraši, te nastavljaju: „Ekipa s HKR-a je bila super, nisu bili samo profesionalni, bili su iznad toga“, te su imali samo riječi hvale za ekipu predvođenu Slavkom Nedićem, glazbenim urednikom i voditeljem emisije „Sacro ritam“. U sklopu emisije posvećene Zboru mladih Dubrovačke biskupije, gostuje i mlada klapa „Terra incognita“, koja također povremeno nastupa na biskupijskim događanjima. Klapu vodi Antonio Grkeš, a upravo su njegovu pjesmu „Želim ti prić'“ premijerno izveli za HKR.

Riječ je o projektu Hrvatskog katoličkog radija, koji u emisiji „Sacro ritam“ četvrtkom predstavlja četiri zbora mladih iz Hrvatske - Zbor mladih Riječke nadbiskupije, Zbor mladih Preslavnog imena Marijina iz Osijeka, splitski zbor župe Svetog Mihovila arkanđela na Kamenu i Zbor mladih Dubrovačke biskupije. Svaki od zborova je predstavljen riječju i pjesmom, a njihov je zadatak bio pripremiti deset pjesama, od čega tri moraju biti njihove obrade pučkih korizmenih pjesama.

Cilj Slavka Nedića, voditelja projekta je potaknuti mlade zboraše da počnu istraživati bogatstvo hrvatske pučke glazbe. Na taj način su nastale kvalitetne obrade, izvedbe i snimke napjeva koje će zasigurno pridonijeti popularizaciji dotične glazbe. Još jedan od plodova projekta „Korizma u novom ruhu“ će biti objavljivanje CD-a s 12 novih snimki korizmenih popijevki, a uz CD će se objaviti i pjesmarica.

Biskupijski zbor je danas navršio četiri godine svog djelovanja, te je zanimljivo da će se ova snimka moći čuti upravo večeras u na HKR-u (91,3).

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!