PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_11130524_342186919304527_1138537678_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 06.04.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 3855 puta

PODIJELI

Volonteri SHKM-a „zaplovili“ na zahvalno hodočašće u Rim

Volonteri prošlogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku uputili su se u ponedjeljak 6. travnja u kasnim večernjim satima na hodočašće u Rim gdje će ostati do nedjelje 12. travnja. Čak 220 volontera u pet autobusa krenulo je iz Dubrovnika brodom za Bari, od kuda će nastaviti prema Rimu.

Uz dubrovačkog biskupa mons. Mate Uzinića s njima su i pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko, studentski kapelan don Marin Lučić, tajnik Katehetskog ureda mr. don Marinko Šljivić i svećenik na studiju u Rimu don Hrvoje Katušić koji je u vrijeme Susreta bio potpredsjednik Organizacijskog odbora. U pratnji mladih je i nekoliko redovnica, kao i odraslih vjernika laika angažiranih u radu s mladima.

Riječ o je hodočašću koje je biskup Uzinić najavio na misi zahvalnici nakon održanog SHKM-a, kazavši tada da će Susret završiti tek tim hodočašćem.

Mladi će danas posjetiti svetište poznatog kapucina, koji je na svom tijelu imao Isusove rane, sv. Pia iz Pietrelcine u San Giovanni Rotondu, a sutra u srijedu 8. travnja imat će audijenciju kod pape Franje. Ostale dane će razgledavati vjerske i kulturne znamenitosti Rima, a na povratku će posjetiti i Padovu.  

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!