PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/_img_09441.jpg

OBJAVLJENO

  • 13.04.2015.

AUTOR

  • Šime Zupčić

PREGLEDANO

  • 1779 puta

PODIJELI

Učenici iz Zagreba, ali i dalekog Novog Zelanda, posjetili dubrovačke „klasičare“

U dvodnevni posjet Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku u ponedjeljak, 13. travnja i utorak, 14. travnja došlo je četrdesetak učenika iz dviju katoličkih škola: jedne iz Auklanda u Novom Zelandu i druge iz Zagreba.

Iz katoličke škole iz Novog Zelanda je došao Orkestar dječaka St. Peter's College, dvadesetak učenika s profesorima. S njima na putovanju je i njihov profesor, porijeklom iz Dubrovnika gdje je proveo svoje djetinjstvo, Antun Poljanich. S učenicima iz Australije je i skupina od dvadesetak učenica članica zbora Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica iz Zagreba.

 

U ponedjeljak su se  svi okupili u dvorani u Klasičnoj gimnaziji gdje su domaćini izveli predstavu pod nazivom „Priča o Ruđeru“, u kojoj su na zanimljiv način predstavili poznatog znanstvenika po kojem njihova školi i nosi ime. Posebnost izvedbe ove predstave je da je izvedena na engleskom jeziku, tako da su i gosti iz Novog Zelanda u potpunosti mogli uživati u izvedbi.

Orkestar mladih iz Novog Zelanda je izveo pjesme kojima su predstavili svoju domovinu, a izvrsnom izvedbom mogu se pohvaliti i učenice gimnazije iz Zagreba pod vodstvom njihove ravnateljice s. Elizabete Peršić.

 

Ravnatelj Klasične gimnazije don Bernardo Pleše zahvalio je gostima na dolasku, te im ukazao na bogatu povijest ove škole u kojoj su svoje obrazovanje stjecali mnogi Dubrovčani koji su kasnije postali svjetski poznati znanstvenici.

Istoga dana u podne učenici iz Novog Zelanda i Zagreba zapjevali su Dubrovčanima ispred crkve sv. Vlaha, a pjevat će i na misi kod isusovaca večeras u 18 sati, nakon čega će u 18.30 u istoj crkvi održati i koncert.

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!