PERSONALIZIRAJ

COLORS

RESETIRAJ

2015/__11178227_1562270064023817_3689401391093506350_n.jpg

OBJAVLJENO

  • 20.04.2015.

AUTOR

  • http://sm-provincijalat.hr/obrana-doktorskog-rada-s-marijane-cuk/

PREGLEDANO

  • 1763 puta

PODIJELI

S. Marijana Ćuk iz Učeničkog doma Paola Di Rosa obranila doktorsku disertaciju

Pedagoginja i odgajateljica u Učeničkom domu Paola Di Rosa s. Marijana Ćuk, Službenica Milosrđa, obranila je u srijedu 15. travnja na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu svoju doktorsku disertaciju pod nazivom „Kompetencijski pristup cjeloživotnom učenju odgajatelja u učeničkim domovima“ pod vodstvom mentora dr. Nevena Hrvatića, te stekla titulu akademskog stupnja doktora znanosti (dr. sc.) iz područja društvenih znanosti, polja pedagogije, te grane domske pedagogije.

Izborom teme iz domske pedagogije dr. Ćuk je htjela dati svoj znanstveni doprinos nedovoljno istraženom području i u našoj zemlji i u svijetu te tako unaprijediti domsku teoriju i praksu s ciljem što bolje pomoći mladima, kroz osobni i profesionalni razvoj odgajatelja.

Neki od zaključaka iz znanstvenog doprinosa rada su: definiranje kompetencijskog profila odgajatelja u učeničkim domovima, s obzirom da su odgajatelji koji rade u domovima raznih struka pa se i kompetencije koje su stekli tijekom svog obrazovanja dijelom razlikuju; potreba za preispitivanjem uloge formalnog učenja u razvoju kompetencija s obzirom na utvrđenu ulogu informalnog i neformalnog učenja; važnost refleksivne prakse za rad odgajatelja; licenciranje za odgajatelje u učeničkim domovima; uvođenje specijalističkog studija za odgajatelje u učeničkim domovima i osmišljavanje programa za razvoj kompetencija odgajatelja u učeničkim domovima kroz cjeloživotno učenje.

 

Short URL:U izradi, molimo za strpljenje. Hvala!